Exponate noi în cadrul galeriei Țiriac Collection: fanii Porsche vor putea admira patru exemplare 911 de top

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 08.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Galeria Țiriac Collection introduce încă patru exemplare Porsche 911. Fanii vor putea admira un 911 GT2 RS, un 911 Exclusive Series, un 911 R și un 911 Carrera 4 GTS. Acesta din urmă îi aparține Simonei Halep.

Începând cu această săptămână, galeria auto Țiriac Collection include o serie de exponate noi din colecția personală a lui Ion Țiriac. Luna august este dedicată mărcii Porsche, iar în zona destinată modelelor de performanță, fanii vor putea admira patru exemplare 911 cu totul și cu totul speciale.

Galeria Țiriac Collection introduce un 911 GT2 RS, un 911 Exclusive Series și un 911 R, mașini care fac parte din colecția personală a omului de afaceri. Porsche 911 GT2 RS este cel mai puternic 911 construit până acum de producătorul german. Modelul are un motor de 3.8 litri cu șase cilindri care produce 700 de cai putere și 750 Nm. Resursele sunt gestionate de o cutie PDK cu șapte trepte modificată special pentru această versiune.

Atât Porsche 911 Exclusive Series, cât și Porsche 911 R sunt modele produse în ediții limitate. Nemții au venit pe piață doar cu 500 de unități 911 Exclusive Series și cu 991 exemplare 911 R.

"Încă de la lansarea Țiriac Collection în 2013, am dorit să împărtășesc pasiunea mea pentru mașini cu publicul larg.

Modelele nou introduse în galerie completează gama vehiculelor sport. Sunt mașini care, dincolo de aspectul lor impresionant, spun o poveste despre forță, excelență și precizie", a declarat Ion Țiriac.

Totodată, fanii constructorului german vor putea admira și un 911 Carrera 4 GTS. Exemplarul îi aparține Simonei Halep și a fost primit din partea organizatorilor Turneului Campioanelor de la Singapore.

Programul de vizitare pentru publicul larg este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00 - 19:00. Prețul unui bilet este de 15 lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv au acces gratuit.

Comentarii (6)

  • Mai fericit de o mie de ori este unul care-si reconditioneaza un cazan obosit din 75 si ajunge sa se dea cu ea pe un circuit decat mosu asta plin de aere cu cele 'spe mii de masini ale lui. El si altii ca el. Se uita la ele si le tine pentru zile negre, sa le lase mostenire.
    6 13
  • Corocsenie Adrian
    @K
    E mai fericit asa e. De moment doar. Dar si mai fericit ar fi daca ar putea renunta la cazan si si-ar lua ce e mai bun si ce ii place. Nu exista om fericit in societate fara bunuri deosebite in posesie. E doar o iluzie ca traiesti frumos cand ai cazan sau bani putini. Fericiti fara nimic sunt cei de prin triburi amazoniene ca nu stiu de ele si nu traiesc in sosietate. Sau pustnicii care nu le pasa decat de lumea spirituala. Aia pot sta fericiti fara nimic. Dar cand esti membru al societatii moderne, e greu cu fericirea si multumirea cu putin. Ce nu inteleg eu de ce nu isi cumpara un F50...sunt atatea aproape noi la vanzare si tot nu cumpara. Pe cine asteapta ? Are LaFerrari, F40 , F50-ul ii lipseste. Aia masina deosebita...cand il va lua si il va expune acolo, voi vizita si eu muzeul.
    6 6
  • N-o sa uit niciodata cum a scris presa ca marele tiriac a stat cu nesimtire in vila de la stat in bucuresti in Primaverii, unde a platit timp de 15 ani 200 de euro chirie pe luna, incepand cu anul 1990, el, cel care nu mai stia ce masini sa-si ia si in ce sa-si investeasca banetul, statea in casa de protocol oferita de statul roman post decembrist probabil pe sistemul de pile si relatii antedecembrist. O sa-mi fie intotdeauna greata de acest ins.
    N-o sa uit de asemenea niciodata declaratia sa recenta despre preferinta lui pentru hot in dauna prostului. Asta e omul, asta e caracterul. Unele fapte si ziceri nu se sterg niciodata.
    5 2
  • si cine este de vina ca ei si-au pastrat cate o felie?

    tot noi ca ii lasam!

    stati in casa !
    1 2
  • Nimeni nu-i perfect, oameni buni - nici Țiriac, evident, care a făcut însă și destule lucruri bune - pentru mulți copii amărășteni de ex.

    Nu demult ziceam c-ar putea să lase intrarea liberă la Țiriac Collection... la banii lui (deși lustruirea/întreținerea exponatelor îl costă f. mult.) Și totuși, dacă mă gîndesc mai bine, o oarecare selecție... prin bilet a vizitatorilor e binevenită.

    În rest, deși cunosc *de la sursă* destule din inconsecvențele lui de pe vremurile cînd îi vindea genialului Genu Ionescu-Cristea o Lancia Fulvia HP cu promisiunea că-i asigură și piese de schimb, prefer să tac.
    ...Și să păstrez în amintire eroicul lui meci cu Stan Smith dintr-o finală de Cupa Davis (*trîntită* se pare de Ilie Năstase ;-)) - deși pierdut la limită, mi-a părut cel mai dramatic meci de tenis văzut vreodată.
    6 0
  • Tot din inconsecvențele lui de pe vremuri si eu stiu cum a cumparat de la Maurer niste tablouri si pusti de vanatoare de colectie,foarte scumpe si care fusesera primite cadou de la sefi de stat.Problema era ca Maurer imbatranise si era cam senil si nu mai stia ce vinde si nu si-a dat seama de pretul derizoriu care ii fusese oferit.Cand s-a dus fi-su Jean peste el,bineinteles ca s-a zgarcit si n-a dat nimic inapoi.Cica biznisul e biznis,nu conteaza mijloacele...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru