Fiat 124 Spider: primele imagini-spion cu viitorul frate italian al lui Mazda MX-5

de Mircea Meșter
Marti, 29.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Acesta este Fiat 124 Spider, modelul pe care Fiat îl va scoate pe piață în 2016 pentru a mulțumi fanii care doresc o mașină sport cabrio cu performanțe decente și cu un comportament rutier excelent.

În timp ce Fiat preferă să-și dezvolte gama de modele de oraș pe spatele lui 500, construind modele diferite într-o nouă familie Cinquecento, constructorul italian încearcă să-și dezvolte linia de modele cu apariții care mai de care mai spectaculoase. Iar dacă alți producători merg spre zonele populare ale pieței, mizând pe sedanuri și break-uri, următoarea apariție din gama italienilor va fi una mai degrabă exotică decât una de volum: roadsterul Fiat 124 Spider.

Pentru construcția modelului care a fost surprins în aceste zile în câteva imagin-spion, Fiat a apelat la know-how-ul japonezilor de la Mazda, care au împrumutat în premieră absolută platforma de producție a celui mai popular astfel de model: MX-5. Iar similaritățile dintre cele două modele sunt evident mai ales la nivelul detaliilor: parbrizul, acoperișul din pânză și interiorul sunt preluate direct de la MX-5, singurele modificări vizuale fiind la nivel estetic. 

Până la apariția primelor fotografii oficiale cu noul Fiat 124 Spider, notăm că numele a mai fost folosit cu succes de marca italiană în anii '60-'70, noul model urmând să preia peste timp chiar și arhitectura cu propulsie (tracțiune spate) a trenului de rulare.

Interesant este însă că Fiat și Mazda nu vor împărți aceleași motoare.

Dacă Mazda mizează pe un 1.5 și pe un 2.0 benzină, ambele aspirate, Fiat va monta pe 124 Spider un motor 1.4 Multiair Turbo. Nu se cunosc încă datele tehnice și detaliile de acest tip ale viitorului model, însă știm că motorul va fi montat longitudinal pentru prima dată de la lansarea sa pe piață. Vestea bună este că varianta Fiat a roadster-ului compact va primi ulterior și o versiune Abarth care ar putea duce puterea dezvoltată de modelul japonezo-italian către 200 de cai. Totul în condițiile în care greutatea lui 124 Spider se va situa în jurul bornei de o tonă.

via Motori

Comentarii (6)

  • repet: singura masina italiana, daca nu vorbim de ferrari
    6 3
  • gigi_valoare
    furata de pe un blog american, dar e buna: the Fiata :D
    12 2
  • mircea
    @gigi
    Excelent :))
    7 0
  • dar niste poze mai bune nu-s?
    0 0
  • mircea
    @mm
    Deocamdată nu. Vin cele oficiale în câteva săptămâni.
    2 0
  • din franta
    cine vrea sa vad pozele mai bun, nu au decat sa se uit la pozele de la mazda mx3, e acease masina oricum. unde au ajuns grup fiat..... trist
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru