Ford a lansat aplicația FordPass: scapi de problemele de zi cu zi ale șofatului, cum ar fi găsirea unui loc de parcare

de Mircea Meşter
Marti, 12.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Una dintre cele mai interesante apariții digitale din lumea auto a ultimilor ani este FordPass, un serviciu pe care Ford îl oferă gratuit oricărui șofer, indiferent de marcă. Prin FordPass apelezi la un call center care poate rezerva parcare pentru tine sau îți găsește trasee de urmat în orașele aglomerate.

Ford a anunțat oficial la Salonul Auto de la Detroit lansarea unei platforme unice în lume prin care șoferii - posesori sau nu de modele Ford - vor putea să acceseze o serie largă de servicii care au rolul de a ușura viața celor care conduc mașina în orașe și în zonele metropolitane. Marca americană este atât de încrezătoare în șansele noii platforme de a schimba viața șoferilor din întreaga lume, încât susține că aceasta va avea în lumea auto același rol pe care l-a avut lansarea Apple iTunes în lumea muzicii digitalizate.

Serviciul se numește oficial FordPass și oferă, prin intermediul unei aplicații care poate fi instalată pe telefoanele mobile, acces la o serie de servicii utile fiecărui șofer care-și trăiește viața în orașe. De la pornirea automată cu ajutorul telefonului a mașinii până la operatori telefonici - denumiți oficiali Guides sau "ghizi" - care pot să rezerve locuri de parcare pentru tine sau să-ți ofere soluții de mobilitate urbană cum sunt traseele de urmat pentru a ajunge mai repede la o destinație anume.

Acces gratuit și fără taxe de utilizare

Cea mai interesantă parte a noului FordPass este faptul că accesul în serviciul Ford și utilizarea acestuia sunt gratuite indiferent dacă ești sau nu client al mărcii. Practic, în momentul în care apelezi la un serviciu FordPass, cum este rezervarea unui loc de parcare, plătești doar contravaloarea acestuia. 

Foarte interesant este faptul că, pe măsură ce folosești FordPass, serviciul îți oferă puncte de bonificație care pot fi schimbate ulterior pe servicii și produse ale unor parteneri precum McDonald's.

FordPass se va lansa în prima fază în aprilie 2016 în Statele Unite și Canada, urmând ca din vara acestui an să fie disponibil și în Europa.

Primele țări europene care vor face cunoștință cu FordPass sunt Marea Britanie, Franța și Germania. Întregistrarea ca utilizator FordPass se face pe site-ul dedicat aplicației.

Comentarii (1)

  • hazard
    Ba chiar scapi de masina complet. Furtul de masini va fi la un click distanta :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru