Ford cheamă în service 1.48 milioane de unități F-150: posibilă problemă la transmisia automată prin care mașina poate încetini brusc

de Paul Cosma
Joi, 14.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a emis un recall pentru aproape un milion și jumătate de unități F-150 din SUA și Canada, din cauza unei posibile probleme cu transmisia automată. Mai exact, există riscul ca transmisia să provoace retrogradarea bruscă în treapta întâi.

Ford are probleme cu pick-up-ul F-150, cea mai vândută mașină din lume. Constructorul american trebuie să cheme în service 1.48 milioane de exemplare F-150 din cauza unei posibile probleme cu transmisia automată.

Potrivit Ford, în cazul unităților produse între 2011 și 2013, există riscul ca transmisia automată să încetinească brusc mașina prin retrogradarea “neintenționată” în treapta întâi.

Constructorul spune că au existat câteva accidente cauzate de această problemă. Recall-ul vizează 1.26 milioane de unități F-150 din SUA și alte 221.000 de exemplare din Canada.

Ford a mai avut un recall similar și în 2016, dar susține că, de această dată, sursa problemei este de altă natură.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru