Ford dezvoltă un parbriz inteligent cu vibrații: pasagerii nevăzători vor putea înțelege mediul înconjurător

de Daniel Popescu
Miercuri, 02.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford dezvoltă un prototip pentru un parbriz inteligent care emite 255 de niveluri de vibrații care permit pasagerilor nevăzători să înțeleagă mediul înconjurător.

Filiala din Italia a constructorului Ford a anunțat dezvoltarea unui prototip de parbriz inteligent împreună cu start-up-ul Aedo.

Botezat intuitiv Feel The View, parbrizul inteligent este capabil să convertească imaginile pin vibrații cu intensitate diferită, ceea ce permite unui pasager nevăzător sau cu vederea foarte slabă să înțeleagă mediul înconjurător.

Principiul de funcționare este relativ simplu și presupune utilizarea unui dispozitiv montat pe partea interioară a parbrizului care, la apăsarea unui buton, fotografiază mediul înconjurător. Imaginea astfel obținută este apoi convertită într-o fotografie alb-negru. Fiecare nuanță de gri corespunde unui tip de vibrații, iar în total există 255 de nuanțe de gri, adică 255 de tipuri de vibrație.

"Vrem să facem viața oamenilor mai bună și aceasta a fost o oportunitate fantastică pentru a ajuta pasagerii nevăzători să experimenteze un aspect grozav al condusului. Tehnologia este avansată, dar conceptul este simplu și ar putea transforma călătoriile monotone în călătorii cu adevărat memorabile", a precizat un purtător de cuvânt al Ford.

Pentru moment tehnologia rămâne doar în stadiu de prototip, iar Ford nu a anunțat dacă și când intenționează să o introducă pe modele de serie.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • ford sau logan, dai acelasi ba
    si interioare tot de logan ambiance

    vorbim de imbinari si perceptia calitatii la detalii, nu de ecrane si luminite.
    7 5
  • someone
    daaa, si cu acest parbriz, nevazatorii vor putea conduce mai atent si mai bine. rrright
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru