Ford va lansa un nou SUV în 2020: noul model ar putea înlocui Ecosport

de Daniel Popescu
Marti, 08.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a început testele cu un nou SUV misterios de mărimea unui Focus care va fi lansat pe piață în 2020. Noul model ar putea deveni înlocuitorul lui Ecosport, SUV-ul produs exclusiv la uzina de la Craiova.

Ford pregătește o ofensivă puternică în segmentul SUV-urilor pe parcursul următorilor ani, ca urmare a popularității acestor modele. Unul dintre noile SUV-uri a fost deja observat în cadrul unei sesiuni de teste sub camuflaj desfășurate în Germania.

Modelul are dimensiuni și design foarte apropiate de cele ale unui Focus, însă are o gardă la sol semnficativ mai înaltă.

Părerile cu privire la noul model sunt împărțite în rândul presei internatonale. În timp ce Autocar anunță că modelul va fi unul complet nou și va înlocui Ecosport în gamă, cei de la Motor 1 nu exclud varianta ca noul SUV să fie poziționat în gamă între Ecosport și Kuga.

Cert este că introducerea noului SUV va avea o influență majoră și asupra uzinei Ford de la Craiova, singura care produce Ecosport pentru piața europeană. Constructorul american a anunțat anterior că va produce la Craiova un nou model, astfel că nu este exclus să fie vorba chiar despre modelul surprins acum în teste.

Pe de altă parte, Ford are nevoie de încă 1700 de angajați pentru startul producției, semn că nu intenționează să renunțe la producția lui Ecosport sau că se așteaptă la vânzări mai mari din partea noului model.

Ford a produs 119.000 de unități la uzina de la Craiova în primele 10 luni ale anului trecut, de aproape trei ori mai multe decât în perioada similară a anului trecut, ca urmare a succesului înregistrat de Ecosport în Europa.

Via Motor1, Autocar, Caradisiac

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Bravo Ford !! Bravo România !
    9 3
  • Baietii astia scriu ca Ford face un suv si pe platforma de fiesta: https://www.carscoops.com/2019/01/mystery-new-ford-fiesta-based-suv-coming-europe-2020. Sunt curios pe ce platforma o sa mai construiasca Ford suv-uri cand n-o sa mai aiba masini normale in gama :)
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru