Honda Urban SUV - viitorul rival al lui Nissan Juke a debutat la Detroit

de Bogdan Mirică
Marti, 15.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Detroit conceptul Urban SUV, un promotor al viitoarei filosofii de design nipone şi al unui viitor model 4x4 rival pentru popularul Nissan Juke.

Salonul Auto de la Detroit a marcat debutul unui important model pentru evoluţia brandului Honda, care a lansat cu această ocazie conceptul Urban SUV. Premiera mondială pregăteşte terenul pentru un model 4x4 de oraş, după cum o sugerează şi numele. Pe lângă asta, Urban SUV introduce şi o nouă filosofie de design, pe care o vom regăsi pe modelele de clasă mică ale constructorului nipon.

Versiunea de serie a noului Urban SUV va fi de fapt replica celor de la Honda pentru pionierul Nissan Juke, cel mai popular şi mai vândut model din segment. Cu o lungime de 4300 mm, noul concept este cu 230 de mm mai scurt decât Honda CR-V, sub care, de altfel, se va şi poziţiona, atât în materie de preţ cât şi în materie de spaţiu.

Esential 4.3 metri este lungimea noului Urban SUV.
23 de cm este diferenţa dintre noul concept al unui SUV mic şi actualul Honda CR-V.
Urban SUV va da naştere unui model dezvoltat pe platforma Global Compact Series, regăsită în prezent pe hatchback-ul Jazz şi pe sedanul City, vândut pe mai multe pieţe emergente.
Folosirea acestei arhitecturi va putea permite adaptarea uşoară a motorizărilor şi transmisiilor reunite sub titulatura Earth Dreams. Mai mult decât atât, această strategie le va permite celor de la Honda să îşi atingă ţinta de 1.6 milioane de maşini cu platformă Global Compact Series vândute pe an, până în 2016.

În comunicatul oficial, Honda susţine că versiunea de serie a primului său SUV de clasă mică va beneficia de un interior modern, de cea mai nouă generaţie a sistemelor sale multimedia şi de configuraţia cu rezervor de combustibil central. Nu va lipsi nici tehnologia botezată ”Magic Seat”, care permite o mulţime de configuraţii ale banchetei spate, precum şi o rabatare extrem de facilă.

Urmareste Automarket
Urban SUV de serie este aşteptat să debuteze pe piaţa din Japonia chiar anul acesta, urmând ca abia în 2014 el să ajungă în America.
Despre o lansare pe piaţa europeană nu există încă informaţii, însă aceasta ar putea fi programată la finele lui 2013.

De producţia modelului se va folosi o nouă uzină Honda, localizată lângă Celaya, Mexic, cu o capacitate de asamblare de 200.000 de unităţi.

Comentarii (4)

  • Master
    Frumusel modelul ...
    10 2
  • Marian
    Ciudaaaaat
    3 11
  • Arata mult mai bine decat caricatura aia de Juke!
    11 3
  • Tare ciudata, marca asta. Ca sa fac o analogie, e a nu stiu cata oara cand se aseaza la masa cu mult inainte de a fi puse farfuriile, dupa care pleaca dezamagita si se trezeste sa mai revina undeva pe la desert. Honda HR-V a deschis drumul SUV-urilor urbane cand lumea n-avea nici o treaba cu moda asta, si in urma unor vz modeste s-a abandonat ideea unui urmas. Acum, dupa ce s-au lansat o gramada de SUV-uri compacte, au revenit la spartul targului.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru