Hypercarul Aston Martin AM-RB 001 s-a dat ca pâinea caldă: toate cele 150 de unităţi destinate producţiei au fost deja vândute

de Daniel Popescu
Vineri, 09.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a anunţat că AM-RB 001, hypercarul dezvoltat împreună cu Red Bull Racing, este deja sold-out, după ce toate cele 150 de unităţi planificate pentru producţie au fost vândute.

La începutul acestui an, Aston Martin a anunţat un parteneriat tehnic cu Red Bull Racing, cvadrupla campioană mondială de Formula 1, pentru realizarea unui hypercar.

Botezat AM-RB 001, hypercarul va fi "desenat" de reputatul inginer Adrian Newey, iar constructorul britanic a anunţat că va produce doar 150 de unităţi, la care se adaugă alte 25 de unităţi speciale pentru curse.

La circa 8 luni distanţă, Aston Martin a anunţat că toate cele 150 de unităţi destinate producţiei de serie au fost deja vândute, în ciuda faptului că producătorul nu a dezvăluit public preţul hypercarului. Aston Martin anticipează că primul exemplar de teste al hypercarului va putea fi evaluat pe circuit spre finalul lui 2017, în timp ce primele unităţi pentru clienţi vor fi livrate începând din prima parte a anului 2019.

Pentru moment, Aston Martin nu a furnizat prea multe detalii despre noul model, însă a confirmat că acesta va utiliza un motor aspirat V12 poziţionat central şi că va beneficia de un raport masă - putere 1:1, ceea ce înseamnă că va avea 1 CP pentru fiecare 1 kg.

Speculaţiile indică însă un propulsor de 6.0 sau 7.0 litri care să furnizeze circa 1.000 de cai putere.

Via Carscoops

Comentarii (2)

  • pana atunci apar alti constructori cu masini mai smechere.
    deja vulcan e la fel de buna, pacat ca nu e de strada.
    1 1
  • inexorabil
    Daniele, tot comod ai rămas…Dacă ar fi fost vorba despre un cititor, aș mai fi ȋnțeles, dar ȋn cazul unui jurnalist…nu pot accepta! Modelul cu pricina este un “high-performance sports car” (adică un “supercar”) – “hypercar” ȋnseamnă cu totul altceva, iar cel mai sugestiv exemplu ȋn acest sens este BMW i3. Totuși, observ uimit că mass-media din ȋntreaga lume se ambiționează să opereze modificări subiective de exprimare recomandată, ba chiar și Wikipedia. După logica “progresivă”, la un moment dat, ar putea intra ȋn limbajul comun “ultracar”-ul (probabil un HPSC care va depăși 450 km/h ȋn versiunea de serie), dar, surpriză, și acest termen a fost “confiscat” – de unii care n-au neapărat mania vitezei…
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru