Hyundai are multe de dovedit: înainte de lansare, i30 N își va face încălzirea în Cursa de 24 de ore de la Nurburgring

de Bogdan Mirică
Marti, 11.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a anunțat că va participa la Cursa de 24 de ore de la Nurburgring cu două exemplare ale hot hatch-ului i30. Acestea vor fi cât mai apropiate de versiunea de stradă a mașinii.

Hyundai vrea să demonstreze tuturor că noul i30 N, versiunea de performanță a compactei i30, este demnă de o confruntare cu cele mai puternice hot hatch-uri ale momentului. Iar pentru asta investește foarte mult în dezvoltarea unui tren de rulare testat în cele mai dure condiții.

Unul dintre teste se va desfășura chiar pe Nurburgring, acolo unde mașina a și fost dezvoltată, în cadrul centrului de 3600 de metri pătrați, creat special de constructorul sud-coreean.

Hyundai a anunțat că două dintre prototipurile de test ale lui i30 N vor participa, camuflate bineînțeles, la cursa de 24 de ore de la Nurburgring. Producătorul vrea să modifice cât mai puțin cele două mașini pentru a nu se îndepărta foarte mult de configurația de stradă.

Ne dorim ca brandul nostru de performanță N să capete ceva experiență în motorsport. De aceea este important să concurăm și să o facem cu cât mai puține modificări.

Albert Biermann
directorul diviziei de performanță Hyundai
Albert Biermann, directorul departamentului de performanță, fost inginer șef în cadrul diviziei BMW M, a declarat: „Ne dorim ca brandul nostru de performanță N să capete ceva experiență în motorsport.
De aceea este important să concurăm și să o facem cu cât mai puține modificări. Am ales Nurburgring pentru că este locul unde i30 N a fost testat și unde șasiul său a fost calibrat”.

Versiunile pregătite pentru Cursa de 24 de ore de la Nurburgring vor avea la dispoziție același motor de 2.0 litri turbo și aceeași transmisie manuală cu șase rapoarte. Pe parcursul cursei, inginerii vor căuta să obțină mai multă putere și o suspensie cu o setare mai sportivă.

Comentarii (2)

  • Deci Hyundai plătește să pună jaloane mișcătoare pt ceilalți concurenți.
    0 8
  • Mai ales pentru aia cu TDI.Cu siguranta ai si tu asa ceva pe acasa,te poti inscrie lasand un comentariu cu "partikip" aici.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru