Hyundai i30N va fi un hot hatch de temut: modelul coreean va dezvolta 275 de cai putere

de Bogdan Mirică
Marti, 14.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul unei prezentări desfășurate în Coreea de Sud, Hyundai a dezvăluit performanțele viitorului i30 N. Hot hatch-ul va oferi 250, respectiv 275 de cai putere.

Hyundai se pregătește intens pentru dezvăluirea noului i30 N, primul său hot hatch veritabil și primul membru al nou înființatei divizii sportive N. Chiar dacă a publicat o serie de imagini spion și chiar un clip teaser, filmat pe circuitul de la Nurburgring, acolo unde se și testează mașina, Hyundai a vrut să fie rezervat în ceea ce privește cifrele. Nu a dezvăluit performanțele mașinii, chiar dacă au existat o mulțime de speculații.

Acum însă, odată ce publicația australiană Motoring, a descoperit un document care trădează puterea motorului, nu va mai trece mult până când sud-coreenii se vor hotărî să facă lumină. În documentul apărut după o prezentare din Coreea de Sud, se arată că Hyundai i30 N va beneficia de un motor pe benzină de 2.0 litri, disponibil în două versiuni de putere: una de 250 (Road) și alta de 275 de cai putere (Track).

Indiferent de alegere, i30 N vine în standard cu o cutie manuală cu șase trepte. Opțional, clienții pot alege și o cutie automată cu dublu ambreiaj și opt rapoarte.

Hot hatch-ul va introduce și primul diferențial electronic cu alunecare limitată din gama Hyundai, abreviat E-LSD. Acesta va fi completat și de o suspensie ceva mai fermă pe versiunea de 275 de cai.

Esential 275 de cai putere oferă cea mai puternică versiune a modelului Hyundai i30 N.
Arhitectura axei frontale va fi diferită de cea a modelului standard, vor exista amortizoare ajustabile și, prin simpla acționare a unui buton, cel de la volan va putea opta între mai multe moduri de rulare. Pachetul sportiv va fi completat de jante de 19 inch, încălțate cu anvelope Pirelli P-Zero.

Interiorul va primi un nou set de scaune de tip scoică, volan sport, covorașe personalizate, un nou instrumentar de bord și un buton pentru cele două moduri ale ESP-ului. Noul Hyundai i30 N va fi produs la uzina pe care brandul o deține în Cehia, începând cu luna decembrie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru