Hyundai Kona ar putea fi primul SUV electric al mărcii: se lansează în 2018 și va costa 35.000 de euro

de Daniel Popescu
Marti, 30.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai Kona va fi primul SUV electric al constructorului sud-coreean și va fi disponibil în Europa din 2018 pentru circa 35.000 de euro, potrivit germanilor de la Autobild.

Hyundai Ioniq este primul model electric al constructorului din Coreea de Sud, iar acesta este deja disponibil în cantități limitate inclusiv în Europa.

Producătorul a anunțat însă luna trecută că în 2018 va lansa un SUV electric cu o autonomie de 320 de kilometri, fără să ofere detalii suplimentare despre acesta.

Iată însă că publicația germană Autobild anunță în ultimul număr că SUV-ul respectiv va fi de fapt o versiune electrică a noului SUV Hyundai Kona, despre care știm deja că se va lansa oficial în 13 iunie. Potrivit sursei citate, versiunea electrică a lui Hyundai Kona avea un acumulator de 50 kWh, suficient de mare pentru a respecta targetul autonomiei de 320 de kilometri, în timp ce prețul de comercializare va fi de circa 35.000 de euro.

Urmareste Automarket
Lansarea este programată pentru toamna anului 2018, ceea ce ar putea însemna că dezvăluirea oficială va avea loc Salonul Auto de la Paris din septembrie.

Grupul coreean Hyundai-Kia a anunțat încă de anul trecut că intenționează să lanseze 26 de modele "verzi" până în anul 2020, iar Kia a dezvăluit deja că va lansa anul viitor o versiune electrică a lui Niro bazată pe Ioniq.

Via Electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru