Coreenii joacă la dublu: Hyundai va lansa în 2018 un SUV electric cu autonomie de 320 de kilometri, de două ori mai mare decât Ioniq

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel de-al doilea model electric din portofoliul Hyundai va fi un SUV cu autonomie de 320 de kilometri, de două ori mai mare decât cea a lui Hyundai Ioniq.

Hyundai Ioniq este primul model din lume care poate fi hibrid clasic, hibrid plug-in sau pur electric, iar una dintre puţinele critici este legată de autonomia relativ redusă. Versiunea electrică mizează pe un motor care furnizează echivalentul a 117 CP, are o viteză maximă de 150 km/h şi atinge o autonomie de cel mult 169 de kilometri.

Iată însă că producătorul sud-coreean este pregătit să corecteze această deficienţă cu ocazia următorului model electric. Pentru moment, printre puţinele informaţii cunoscute este că noul model va fi un SUV capabil să ajungă la o autonomie de circa 320 de kilometri, adică aproape dublu decât Hyundai Ioniq. "Este adevărat că vom lansa un nou SUV electric", a precizat un purtător de cuvânt al Hyundai pentru publicaţia Korea Herald.

Noul SUV electric de la Hyundai nu are încă un nume cunoscut publicului, însă acesta va fi dezvoltat pe o platformă nouă, iar lansarea internaţională este programată pentru anul 2018.

În prezent, Tesla Model X este singurul SUV electric disponibil pe piaţă, iar acesta ajunge la o autonomie de 489 de kilometri în versiunea 90D.

Anul 2018 va aduce în acest segment şi un SUV electric Audi.

Via Electrek

Comentarii (1)

  • laurentiu 29
    numai minciuni......din 2005 tot lanseaza masini H cell, hibrizi, full electrice..........nici nu stii ce sa alegi.......dar daca te uiti in oferta lor din ultimii 10 ani, vezi adevarul in aceasta privinta (electricele) : NIMIC !!!.......despre produsele lor sint multe lucruri bune de spus, dar vrajeala asta electrica - cum sint ei miezul - ar trebui sa aiba o limita......
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru