Hyundai pregătește un update pentru Ioniq Electric: baterie mai mare și un nou sistem de infotainment

de Cornel Șocariciu
Marti, 22.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai pregătește o serie de îmbunătățiri pentru Ioniq Electric. Conform primelor informații, modelul constructorului asiatic va primi o baterie de 38.3 kWh, autonomia urmând să crească până la 378 de kilometri (NEDC).

În urmă cu câteva zile, Hyundai a publicat primele imagini și detalii referitoare la Ioniq Hybrid și Plug-in Hybrid facelift. Acum, voci apropiate companiei vin cu o serie de informații despre varianta Ioniq Electric.

Conform surselor, viitorul Hyundai Ioniq Electric va primi o baterie ceva mai generoasă. În prezent, producătorul asiatic oferă un acumulator cu capacitatea de 28 kWh, iar versiunea revizuită ar urma să fie disponibilă cu o baterie cu o capacitate de 38.3 kWh.

În aceste condiții, autonomia oferită de Hyundai Ioniq Electric ar urma să crească de la 280 de kilometri la 378 de kilometri, valorile fiind calculate conform standardului NEDC.

Hyundai Ioniq Electric este echipat cu un motor electric capabil să genereze 120 de cai putere și 295 Nm. Conform informațiilor, nu vor exista modificări în dreptul motorizării. 

Pentru interior, producătorul pregătește un nou ecran central cu diagonala de 10.25 de inch și un sistem de infotainment îmbunătățit.

De asemenea, Hyundai va oferi și pachetul SmartSense care integrează următoarele sisteme: Front Collision Warning (FCW), Front Collision Avoidance (FCA), Lane Keeping Assist (LKA) și Driver Attention Warning (DAW).

Pe piața din România, Hyundai Ioniq Electric are un preț de pornire de 39.068 de euro, modelul fiind introdus în configurator în urmă cu doar câteva zile.

Via | Insideevs

Comentarii (5)

  • Am si eu o nelamurire. Pana acum ,chiar si acum,cumparam masinile in functie de buget,fiabilitate,design,practicabilitate si nu in ultimul rand in functie de motor. Aceeasi masina este oferita in mai multe configuratii de motorizare,benzina,diesel,mai multi sau mai putini cai putere etc. Acum cu masinile electrice,ce ma face sa cumpar Audi electric sau un Hyundai electric,poate in viitor o Dacia electrica. Toate sunt aceeasi Mărie cu alta palarie.
    9 7
  • simplu.....calitatea la interior, puterea motorului electric si design-ul.
    6 5
  • Si o sa intrebam? " Cat te tine bateria?" :))
    6 3
  • someone
    @ marius: ai dreptate, acum asta e intrebarea no1. pe vremuri daca intrebai cati litri are rezervorul, erai penibil la maxim :))
    11 2
  • Toate electricile astea sunt praf, deocamdata! Mergi 300 km si ce faci... bei o bere 4 ore pana se incarca iar bateria ca sa te intorci. Buna treaba... Sa pierzi cate 34 ore la fiecare cursa, ca sa ce? Sa te enervezi ca nu poti sa mergi cat iti permite sanatatea si capacitatea de a conduce? Dar, poate dupa ce conduce unul, intra al doilea sofer si merge si el vreo 8 ore... Da, dar dupa ce se umple bateria cu energie. Cu o masina clasica poti merge chiar si 1000 km cu un plin, adica 2000 km pe zi, iar cu asta ... la dracu!
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru