Jaguar F-Type Coupé: prima imagine oficială

de Mircea Meșter
Miercuri, 06.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea cabriolet a lui F-Type va avea din această toamnă un frate Coupé. Acesta va fi lansat în 19 noiembrie, la Los Angeles.

După plusul de imagine adus de modelul cabrio F-Type în gama Jaguar, constructorul britanic se pregăteşte să lărgească familia cu o versiune coupé a sportivei sale. Anunţat astăzi pe căi oficiale de comunicare de către Jaguar, noul F-Type Coupé va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Los Angeles, în 19 noiembrie, iar imaginea alăturată reprezintă prima apariţie publică a modelului.

Deşi informaţiile legate de noul Jaguar F-Type Coupé sunt foarte puţine în acest moment, marca din Albion a publicat o serie de declaraţii ale lui Ian Callum, directorul de design al brandului britanic, care susţine că lansarea viitrului model va fi "un moment semnificativ": "Am fost plăcut impresionaţi de reacţia pozitivă la lansarea lui F-Type Cabriolet, dar puritatea creării unui coupe sportiv este, pentru mine, un proces foarte satisfăcător. Şi ştiu că F-Type Coupé va ridica din nou ştacheta atât la nivel estetic, cât şi dinamic", declară Callum.

Conform presei din Marea Britanie, noul F-Type Coupé - deşi foarte asemănător estetic cu versiunea cabriolet - va avea un profil diferit. Autocar notează că nivelul de manevrabilitate al versiunii coupé va fi evident mai ridicat decât al cabrioletului datorită masei mai scăzute şi a rigidităţii structurale mai mari, inginerii britanici vizând un 0-100 km/h în sub 4 secunde pentru versiunea de top a modelului. Apropo de versiuni, F-Type Coupé va moşteni aceleaşi motorizări pe care le are şi versiunea decapotabilă (V6, V6S şi V8), Jaguar analizând între timp dezvoltarea unor variante extreme ale modelului, care să fie meargă până la un F-Type Coupe R-S GT, model care ar beneficia de aportul unui motor care dezvoltă 550 de cai putere.

Vom reveni cu informaţii oficiale în momentul dezvelirii oficiale a modelului britanic.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru