Jaguar va lansa o versiune electrică pentru clasicul E-type: vânzările vor începe din vara lui 2020

de Paul Cosma
Vineri, 24.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a anunțat că va produce o versiune electrică pentru modelul clasic E-type, în urma feedback-ului pozitiv din partea clienților. Vânzările vor începe din vara anului 2020.

Conceptul Jaguar E-type Zero, prezentat în septembrie 2017, a stârnit interesul și reacții pozitive din partea clienților constructorului britanic. Succesul conceptului i-a determinat pe oficialii Jaguar să lanseze o versiune electrică de producție a celebrului model.

Divizia Jaguar Classic va pune la punct și un serviciu de conversie electrică pentru actualii proprietari de exemplare E-type. Totodată, pentru ca aceștia să-și păstreze autenticitatea mașinilor, conversia va fi reversibilă.

Primele exemplare electrice Jaguar E-type vor fi livrate către clienți începând cu vara anului 2020. Momentan, specificațiile tehnice și prețurile viitorului model sunt ținute “sub cheie” de oficialii Jaguar și vor fi publicate ulterior.

Inginerii Jaguar Classic estimează că noul model electric E-type va avea o autonomie de circa 270 de kilometri cu un “plin” de baterie. În varianta de concept, bateria de 40 kWh poate fi încărcată complet în 6-8 ore.

Via Jaguar

Comentarii (2)

  • Ce frumos si ce urat in acelasi timp.
    O astfel de masina mi se pare ca merita acest omagiu. Pe de alta parte insa mi se pare o monstruozitate bordul cu ecrane. Cred ca se putea integra tehnologia ceva mai discret la interior, mai ales pentru o decapotabila.
    3 3
  • Corocsenie Adrian
    Un kitsch. Mai ales bordul.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru