La fel de periculoși ca șoferii în stare de ebrietate: Nissan a dezvoltat o tehnologie inedită care detectează șoferii deshidratați

de Petre Barac
Miercuri, 04.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvoltat o tehnologie specială pentru scaune și volan care măsoară nivelul de transpirație și detectează șoferii deshidratați. Studiile arată că șoferii deshidratați la volan sunt la fel de periculoși ca șoferii aflați în stare de ebrietate.

Cercetătorii britanici și Institutul European de Hidratare (da, știm cum sună) au prezentat un studiu potrivit căruia șoferii care nu beau suficientă apă înainte să se urce la volan sunt la fel de periculoși ca șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice.

Ca reacție la acest studiu, Nissan a colaborat cu firma olandeză Droog pentru o tehnologie inedită care măsoară nivelul de transpirație și detectează șoferii deshidratați.

Dacă volanul sau spătarul scaunului au o culoare galbenă, înseamnă că șoferul este deshidratat și nu ar trebui să conducă.  În schimb, dacă șoferul este hidratat corespunzător, culoarea va fi albastru-închis.

“Soak” a fost prezentată pe un Nissan Juke, în scop demonstrativ. Compania nu are planuri să introducă această tehnologie pe mașinile sale în producția de masă.

Via Autoexpress

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru