Leon Cupra 300, cel mai rapid Seat construit vreodată, vrea să-l alerge pe colegul Volkswagen Golf R

de Bogdan Mirică
Luni, 05.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a dezvăluit oficial versiunea Leon Cupra 300, cea mai puternică disponibilă pe modelul compact. După cum o sugerează și numele, motorul oferă 300 de cai, la fel ca Volkswagen Golf R.

La sfârșitul lunii noiembrie aflam că Leon se pregătește să le ofere fanilor o versiune de 300 de cai putere. Se pare că nu iese fum fără foc și SEAT și-a dorit într-adevăr un Leon la fel de puternic precum fratele de concern Volkswagen Golf R.

Constructorul spaniol a dezvăluit oficial noul Leon Cupra 300, cea mai puternică versiune a compactei și cel mai puternic Seat construit vreodată. Debutul noii versiuni vine la scurt timp după lansarea faceliftului, urmând ca aceasta să fie disponibilă, asemeni revizuirilor estetice, pe toate variantele de caroserie: cu cinci uși, cu trei uși (SC) și break (ST).

Compacta spaniolă folosește același motor de 2.0 litri TSI, modificat acum pentru a ajunge la 300 de cai putere. Pe lângă cei 10 cai în plus, Leon Cupra 300 beneficiază și de mai mult cuplu motor, valoarea acestuia urcând de la 350 la 380 de Nm, disponibil între 1800 și 5500 de rotații.

Resursele vor fi gestionate cu ajutorul unei tracțiuni integrale 4Drive și cu ajutorul unei cutii automate cu DSG.

Nu lipsesc controlul dinamic al șasului (DCC), o direcție progresivă și un diferențial electronic blocabil. Șoferul va avea la dispoziție patru moduri de rulare: Comfort, Sport, Individual și Cupra, acesta din urmă fiind și cel mai indicat pentru rularea pe circuit.

Noul Seat Leon Cupra 300 își va face apariția pe piețele din Europa începând cu luna martie.

Comentarii (7)

  • Grammar_Nazi
    Zicala e "nu iese fum fara foc". Foc fara fum exista...
    2 2
  • Pacat ca AWD o sa fie doar pe ST(break); dar macar e bine ca au pus in sfarsit AWD pe cupra.
    5 1
  • Sa-l alerge, da-l naibii...
    3 2
  • totusi din poze, daca nu esti atent, zici ca-i golf. in realitate e ceva mai bine.
    5 4
  • Cupraz
    Ăsta-i un 5 contra 1, în familie.
    "Constructorul" spaniol a dezvăluit ce-a primit de la şefu' german.
    Acum, pe bune, care-ar trebui să fie surpriza?
    5 0
  • Si care e diferenta intre ele? Comportamentul rutier zilnic, comportamentul la limita, materialele, ergonomia? Pai cum stie omul astea inainte sa cumpere masina? Ne ghidam dupa pret si aspect si abia apoi ne confruntam cu finisaje nemultumitoare la Leon. Dar nu vom sti apoi cum ar fi fost Golful.
    1 0
  • Ford Focus RS is the king!
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru