Mai scump nu se poate: Land Rover pregăteşte un rival de aproape 300.000 de euro pentru Bentley Bentayga

de Daniel Popescu
Marti, 03.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover ar putea lansa un model în ediţie limitată bazat pe Range Rover care să rivalizeze cu Bentley Bentayga şi care să aibă un preţ de pornire de aproape 300.000 de euro.

Esential 280.000 este preţul de bază cu care va fi comercializat
1.000 este numărul unităţilor în care va fi comercializat noul SUV de lux de la Land Rover
Succesul nebun de care se bucură SUV-ul de lux Bentley Bentayga, care are deja stocul epuizat până la sfârşitul anului 2016, îi determină pe oficialii Land Rover să se gândească serios să lanseze un rival pe măsură.

Planurile au fost deja conturate şi vizează lansarea unui model de lux bazat pe actualul Range Rover care să utilizeze acelaşi motor de V8. Principalele îmbunatăţiri urmează însă să fie legate de finisajele manuale, dar şi de utilizarea unei caroserii de aluminiu.

"Ne putem imagina o maşină cu panouri din aluminiu care să fie finisată manual. Ceva ce un potenţial cumpărător ar putea să urmărească în procesul de producţie. Văd ceva care ar sta deasupra actualului model Range Rover.

Ar trebui să aibă un stil unic şi un aspect diferit", a explicat Paul Newsome, directorul diviziei de vehicule speciale din cadrul Land Rover.

În plus, pentru a căpăta un caracter de exclusivitate, maşina ar urma să fie disponibilă în numai 1.000 de exemplare. Chiar şi aşa, trebuie să ai un buget consistent doar pentru a putea aspira la o astfel de achiziţie: oficialii mărcii afirmă că preţul de bază pentru un astfel de SUV de lux va fi de cel puţin 280.000 de euro.

De asemenea, Land Rover lucrează în prezent şi la un succesor pentru popularul model Defender care va fi lansat cel mai probabil în 2017. Acesta va fi dezvăluit sub brandul SVX şi va avea capabilităţi off-road semnificativ mai bune decât modelul pe care îl va înlocui.

Via Autocar

Comentarii (9)

  • Cum adica pretul de baza ? La 280.000 oare ce dotari s-ar mai putea adauga ?
    13 3
  • @S, incepand cu geamuri actionate electric :)
    And the sky is the limit ;)
    11 3
  • Scorpionul_negru
    Daca ofera acelasi Range Rover Vogue mai lung si mai bine finisat (de si nu vad ce ar mai putea sa ii faca) nu cred ca se vor inghesuii multi sa il cumpere. Ar trebuii sa faca ceva nou revolutionar sa se vanda la pretul ala. E totusi un Range Rover ! Bentley isi permite sa ceara sute de mii pe masinile lor ca au o alta traditie si sunt mai exclusivisti.
    13 5
  • @ Scorpion - Nu stiu despre ce calitate vorbesti. Toti pot face chestii ultra luxoase cel putin la nivelul lui Bentley (Mercedes, Rolls-Royce etc), care pana la urma nu este decat un Audi Q7. Land Rover poate face un rival pe masura lejer, mai ales ca al lor Range Rover matura cu Q7 dpdv al luxului expus, al calitatii off-road si al design-ului exterior si interior.
    2 2
  • @S

    La un moment dat facusera parca un Vogue cu portbagajul podit cu lemn de mahon, o trusa pentru servit coniacul a carei cutie era din nu stiu ce lemn extrem de scump si contine pahare dintr-un cristal foarte rar, chestii de astea... Ia imagineaza-ti bord incrustat cu fildes, o pusca de vanatoare extrem de scum montata intr-un lacas la fel de scump si alte asemnenea extravagante... Deja vorbim de dotari non-auto, dar, in materie de lux, limita este doar cerul.

    Scorpioane. lasa ca-si revine tac'tu cu "bisnisu'" si-ti ia si tie o masina. Pai cum se poate ca cel mai mare expert in materie de lux sa se plimbe cu Fiesta?!!!
    4 0
  • Scorpionul_negru
    @mishazaitev
    Nu tin neaparat sa merg in masini de lux. Atata timp cat am avut destule si am mers cu multe , am vazut cum sunt, nu mai e o noutate pt. mine.....
    Isi revine sau nu, nu cred ca voi mai lua masini peste 30 de mii de euro. Nu se merita pe ulitele noastre. Le distrugi si iti bati joc de banii tai !
    2 0
  • Vezi ce intelept te fac situatiile mai dificile Scorpioane? Totusi inca iti pastrezi infatuarea... In primul rand corect ar fi fost sa spui ca babacu nu iti va mai lua masini peste 30 000 de euro, pentru ca tu nu produci singur niciun cent. In al doilea rand marturisesc ca e cazul sa devi mai modest. Si 30 000 euro e un standard destul de inalt pentru unii care nu-si platesc datoriile curente, ceea ce ma indreptateste sa fiu din ce in ce mai convins de faptul ca realitatea pe care mi-o prezinti este una pur virtuala.
    0 0
  • Scorpionul_negru
    @mishazaitev
    Crezi ce vrei. Nu e treaba mea. Si eu cred despre tine ca esti un pusti care nu a terminat inca scoala primara...nu ma poti convinge ca nu e asa !
    Cel mai pobabil voi lua Macan-ul second peste niste ani cand va ajunge la 20-30 de mii de euro. Asta daca o sa imi mai placa atunci. Momentan in afara de Mazda 3 de preferat full, la 30 de mii nu prea ma atrage nimic nou. Masinile bune incep de la 40 de mii minim. Restu sunt banale. Iar second sunt destule dar trebuie sa ai noroc sa nu fie cu probleme. Poate ca voi risca in viitor la Macan. Sa vad...ma mai gandesc.
    0 0
  • Scorpioane eu nu incerc sa te conving de nimic. Doar ca daca as fi un pusti care a teminat scoala primara care posteaza despre Wagner, despre istoria automobilismului, care cunoaste legislatie mai mult de o suta de ori de cat stii tu ca absolvent de drept practicant la cabinetul de avocatura al mamicii si stie sa faca diferenta dintre notiunile juridice de "daune" si "despagubiri", ar insemna ca sunt un copil de scoala primara extem de dotat, nu? Ha ha ha ha
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru