Maserati Alfieri anunţă un coupe mai mic decât actualul GranTurismo

de Bogdan Mirică
Luni, 10.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati Alfieri nu pregăteşte terenul pentru viitoarea generaţie GranTurismo. Italienii au alte planuri pentru concept, destinat a anunţat un coupe mai mic, rival pentru Jaguar F-Type.

Deşi s-a vorbit intens despre el ca un înlocuitor al actualului GranTurismo, conceptul Alfieri are o altă misiune: aceea de a anticipa un viitor coupe sportiv, poziţionat în segmentul lui Jaguar F-Type Coupe şi Porsche 911. 

Prototipul expus la Geneva a fost desenat de o echipă de designeri conduşi de Marco Tencone, sub atenta supraveghere a lui Lorenzo Ramaciotti, şeful departamentului de creaţie Fiat Group. Principala sa misiune a fost aceea de a pregăti publicul pentru noi modificări estetice, dar şi pentru a anunţa un coupe cu preţ mai mic decât Gran Turismo.

Deşi este inspirat de modele clasice, printre care şi Maserati 3500 GT din 1957, noul model oglindeşte mai mult viitorul. Potrivit lui Ramaciotti, „Alfieri testează viitoare soluţii de design. Maşina este foarte agresivă, dar în acelaşi timp subtilă. Alfieri este un punct de tranziţie între un trecut glorios de 100 de ani şi un viitor care se deschide înaintea noastră. Nu pot spune că vom vedea această maşină în producţia de serie în următorii doi ani, dar vă asigur că vom avea parte de ceva similar”, a declarat Ramaciotti.

Alfieri este un punct de tranziţie între un trecut glorios de 100 de ani şi un viitor care se deschide înaintea noastră.

Lorenzo Ramaciotti
şeful de design Fiat Group
Lansarea acestui model în următoarele 24 de luni este aproape imposibilă, italienii pregătind deja un alt model important pentru evoluţia comercială: SUV-ul de lux Levante.

Mulţi vorbesc despre Alfieri ca despre un adevărat succesor al vechiului Gran Sport.

Modelul a fost înlocuit în trecut de Gran Turismo, însă coupe-ul actual a fost un urmaş mult mai mare, mai scump şi mai puternic. Aşadar, impropriu numit urmaş.

Maserati vrea să repare această greşeală cu Alfieri, care va adopta o platformă scurtată a noilor Quattroporte şi Ghibli, pe care vor fi montate unităţile V6 benzină de 325, respectiv 405 cai putere. Preţul său va porni de la aproximativ 70.000 de euro.

Comentarii (1)

  • marius
    Bravo lor. Intr-adevar ceva foarte frumos realizat de designerii italieni. Bravo!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru