Mercedes va avea un nou rival: BMW Seria 8 ar putea reveni pe piaţă în 2018 şi va costa peste 150.000 de euro

de Daniel Popescu
Luni, 24.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va readuce pe piaţă coupe-ul Seria 8 până în 2018 pentru a contracara ascensiunea recentă a rivalilor de la Mercedes, potrivit presei germane.

După o lungă perioadă de dominaţie din partea celor de la BMW, Mercedes a devenit liderul insontestabil al segmentului premium în acest an, ca urmare a creşterilor puternice pe care le-a avut în segmentul SUV-urilor, dar mai ales ca urmare a apetitului chinezilor pentru acest brand.

Nici în alte segmente situaţia nu este cu mult mai bună pentru constructorul de la Munchen, întrucât Mercedes Clasa S are parte de vânzări mai bune decât BMW Seria 6 (foto). Totuşi, BMW pregăteşte o ripostă pe măsură, potrivit unor surse citate de publicaţia germană Automobilwoche.

Urmareste Automarket
Astfel, constructorul german ar urma să relanseze BMW Seria 8 în 2018 ca model de legătură între BMW Seria 7 şi modelul Wraith al celor de la Rolls-Royce, care fac parte din Grupul BMW.
Seria 8 a fost construit anterior între 1989 şi 1999, iar noul model ar urma să fie un coupe cu două uşi şi să coste peste 150.000 de euro.

În plus, Seria 8 ar urma să aibă şi o versiune cu motor cu 12 cilindri şi să fie completat de o versiune decapotabilă în 2019, iar oficialii producătorului analizează inclusiv varianta lansării unei versiuni de performanţă M8.

Pe de altă parte, aceleaşi surse afirmă că BMW Seria 6 în versiunile coupe şi decapotabile nu vor fi reînnoite, în timp ce pentru Seria 6 Gran Coupe nu a fost luată încă o decizie finală.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Pe mine ma depaseste ideea de a nu continua Seria 6. OK inteleg ca exista o sansa sa se canibalizeze intre ele (8 cu 6) dar mi se pare extrem de pacat sa nu mai avem Seria 6
    7 1
  • silimarina
    intrebarea este, va avea suspensie low cost, osie de caruta, sau cu multi-link?Madalescu tu ce zici?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru