Mitsubishi reacționează la arestarea lui Ghosn: japonezii propun înlăturarea acestuia din postul de președinte

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi va propune îndepărtarea lui Carlos Ghosn din posturile de președinte și director reprezentantiv ca urmare a arestării sale în Japonia.

Mitsubishi, constructorul japonez care a intrat în Alianța Renault - Nissan în anul 2016, are o primă reacție la arestarea lui Carlos Ghosn.

Producătorul a anunțat că va convoca o adunare a consiliului de administrație în care va propune îndepărtarea lui Ghosn din posturile pe care le deține.

"Ca reacție la arestarea lui Ghosn [...] se propune îndepărtarea lui Ghosn din posturile de președinte al consiliului de administrație al Mitsubishi și de director reprezentantiv", menționează japonezii într-un comunicat de presă.

În plus, oficialii mărcii nipone au anunțat declanșarea unei investigații interne cu șopul de a afla dacă Ghosn este vinovat de fals din declarațiile financiare și în cazul documentelor oficiale ale celor de la Mitsubishi.

"Vom derula o investigație internă pentru a afla dacă Ghosn este implicat în astfel de activități și în cadrul Mitsubishi", mai precizează japonezii în comunicat.

Ghosn a pierdut deja funcțiile deținute la Nissan, însă a rămas în continuare președinte al consiliului de administrație și CEO la Renault.

Cu toate acestea, constructorul francez a anunțat că Thierry Bollore a devenit CEO intermimar și a primit aceleași puteri precum Ghosn.

Via Mitsubishi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru