Renault a decis păstrarea în funcție a lui Carlos Ghosn: francezii pregătesc promovarea lui Thierry Bollore, care a primit aceleași puteri precum Ghosn

de Paul Cosma
Miercuri, 21.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conducerea Renault a decis ca președintele și CEO-ul Carlos Ghosn să-și păstreze deocamdată funcțiile. În plus, francezii au anunțat că Thierry Bollore a fost promovat drept “CEO adjunct” și va avea aceleași puteri de decizie precum Carlos Ghosn.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat luni în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Cei de la Nissan au reacționat rapid și au anunțat îndepărtarea sa din postul de președinte al consiliului de admnistratie, după ce anterior acesta renunțase la postul de CEO în 2017.

Renault încă nu a luat o decizie radicală în cazul lui Ghosn, ci a hotărât ca acesta să-și păstreze momentan funcțiile de CEO și președinte. O mutare importantă și interesantă este promovarea lui Thierry Bollore în funcția de “CEO adjunct”, prilej cu care a dobândit aceleași puteri precum Ghosn.

Bollore era văzut drept succesorul lui Carlos Ghosn, iar numirea sa ca șef Renault este tot mai aproape de realitate.

Totodată, Renault a decis că unul dintre membrii din board, directorul Philippe Lagayette, va conduce ședințele conducerii pe o “perioadă tranzitorie”.

Constructorul francez a cerut colegilor de la Nissan informațiile obținute în urma anchetei interne cu privire la activitatea lui Carlos Ghosn.

Totodată, Renault a subliniat sprijinul pentru stabilitatea alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, ce reprezintă prioritatea partenerilor în acest moment.

Potrivit Reuters, care citează presa japoneză, Carlos Ghosn a fost reținut pentru 10 zile de către autoritățile competente.

Via Renault, Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru