Noi detalii despre Skoda Kodiaq: cel mai mare SUV al cehilor va oferi un portbagaj-record în segment și 5 motorizări

de Mircea Meşter
Joi, 07.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Portbagajul pe care-l va avea Skoda Kodiaq în configurație cu două scaune ridicate va avea peste 2000 de litri, SUV-ul Skoda fiind primul crossover compact care atinge această valoare. Mașina va avea 5 motoare, două TDI și trei TSI.

Cel mai mare SUv din istoria mărcii Skoda este un model foarte important pentru cehi. Iar asta se vede din modul în care marca din Mlada Boleslav a ales să dezvăluie secretele mașinii: în episoade-teaser care desface puțin câte puțin supapa de informații legate de viitorul Skoda Kodiaq, modelul construit pe platformă comună cu Volkswagen Tiguan și Seat Ateca, celelalte două SUV-uri "surori" din Grupul Volkswagen.

Astăzi facem cunoștință cu noul Kodiaq într-o serie de fotografii în care mașina apare sub un strat gros de camuflaj care nu lasă să se observe foarte multe detalii legate de noul SUV al cehilor. Avem însă câteva informații noi care completează peisajul din ce în ce mai interesant al SUV-ului ceh.

Spațiu interior record

Știam deja că Skoda Kodiaq va putea fi comandat în versiune cu șapte locuri, ceea ce înseamnă că SUV-ul cehilor se va lupta de la egal la egal la nivel de dimensiuni cu modele din segmentul compact plus, precum Nissan X-Trail sau Mitsubishi Outlander, oferind însă prețuri care vor rivaliza cu cele ale lui Nissan Qashqai. Skoda continuă astfel o tradiție din ce în ce mai evidentă de a-și așeza modelele între segmente, pentru a încerca să prindă clienți din ambele părți.

Așa se întâmplă cu Octavia, așa se întâmplă cu Superb și așa se va întâmpla și cu SUV-ul Kodiaq. 

Apropo de scaunele din interior, Skoda a dezvăluit că noul Kodiaq va oferi un spațiu de încărcare de până la 2065 de litri în varianta în care toate scaunele sunt rabatate, transformându-se astfel într-un soi de utilitară care depășește în interior spațiul oferit de Volvo XC90 (1951 de litri), unul dintre cele mai încăpătoare SUV-uri de dimensiuni mari de pe piață. 

Soluții tehnologice

La nivel de echipamente, Skoda Kodiaq promite de asemenea să se comporte exemplar, ridicându-se la nivelul anului 2016 din punctul de vedere al ofertei. Astfel, lista de soluții tehnice și tehnologice include cameră de marșarier cu vedere la 360 de grade, conectivitate avansată pentru telefon cu adaptare Apple CarPlay și Android Auto, router WiFi la care se pot conecta pasagerii, frână automată cu recunoașterea pietonilor, cruise control adaptiv, cititor de semne de circulație și asistent la parcarea cu remorcă.

Cinci motorizări

Skoda a dezvăluit câteva informații despre motorizările pe care le vom vedea pe Kodiaq, însă a evitat să intre în detalii legate de acestea.

Aflăm, astfel, că noul Skoda Kodiaq va oferi cinci motorizări (două diesel TDI și trei benzină turbo TSI), însă nu există detalii legate de putere decât în cazul celui mai potent motor pe benzină: 2.0 TSI de 180 CP

Evident, Skoda va pune la dispoziția clienților atât cutii manuale, cât și automate DSG, iar mașina va putea fi comandată în versiuni 4x2 sau 4x4. Va exista un selector al modului de rulare, Kodiaq urmând să ofere un mod Off-Road dedicat rulării pe teren accidentat.

Noul Skoda Kodiaq va apărea în showroom-urile din Europa la începutul anului viitor, lansarea sa oficială urmând să aibă loc la Salonul Auto de la Paris, în luna setembrie a acestui an.

Comentarii (5)

  • oare vor pune si un benzinar de 1,4L fiindu-i atasat un ciorchine de turbine?
    19 10
  • Daca vorbim de benzinare motorul 1,4 TSI de 150 ACT este un motor superb și din multe puncte de vedere este recomandat celui de 2.0 TDI de 150. Pe acest SUV în varianta de 4x2 cutie manual cu 6 trepte este alegerea eficientă, însă pentru mai multă puetere sau pentru 4x4 varianta 2.0 TSI de 180 trebuie luată in calcul.
    17 5
  • razvanis
    Nu-ti bate capul cu haterii, astia in afara de besica 1,3 aspirat de la Toyota n-au condus altceva in viata lor.
    14 9
  • Misto, corectati greseli gramaticale apoi stergeti comentariile care va atrag atentia asupra lor.

    Se pare ca abuzati de "dreptul de a selecta comentariile".
    2 0
  • @razvanis
    ...nu cred ca acel 1,3 de care vorbesti,toyota l-a pus pe rav 4 (asta ca sa ramanem in clasa in discutie) deci comentariul tau nu e nici la subiect nici relevant...
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru