Noua generaţie Fiat Linea: informaţii despre sedanul accesibil al italienilor

de Bogdan Mirică
Luni, 04.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat lucrează în prezent la o nouă generaţie a modelului Linea. Sedanul italienilor va fi construit tot în Turcia, la uzina din Bursa.

Fiat Linea a fost unul dintre cele mai bine vândute modele ale constructorului italian pe piaţa din Europa, adresându-se clienţilor din segmentul subcompact, care îşi doreau un sedan accesibil. Modelul încă se mai vinde în ţări aflate în curs de dezvoltare, cum sunt Turcia sau India, însă pe Bătrânul Continent publicul aşteaptă deja o nouă generaţie.

Fiat pregăteşte un înlocuitor, la care lucrează deja de ceva timp, având în vedere că faza de testare este în plin proces de desfăşurare. Noua generaţie Fiat Linea va avea la bază platforma Small Wide a Grupului Fiat, folosită deja pentru modele abia lansate cum sunt Fiat 500X şi Jeep Renegade, exponatele care alcătuiesc ofensiva Fiat-Chrysler Automobiles în segmentul SUV-urilor mici.

Urmareste Automarket
Folosirea unei platforme comune va reduce costurile de producţie şi le va permite itlaienilor să fixeze un preţ accesibil.
Chiar şi aşa, sedanul se va bucura de inspiraţia designerilor italieni la nivel exterior, unde Linea va beneficia de o grilă generoasă, cu o singură linie ornamentală, de blocuri optice noi cu lumini LED diurne şi de o capotă cu nervuri restilizate. Filosofia de design a peninsularilor se va regăsi şi în partea posterioară, unde portbagajul va fi ceva mai scurt, iar stopurile vor beneficia de lumini LED.

Ca şi în cazul generaţiei precedente, noul Fiat Linea se va adresa mai mult Europei Centrale şi de Est, iar producţia alocată Bătrânului Continent va sosi din Turcia, de la uzina din Bursa.

Comentarii (1)

  • Scrooge
    O data, perioada estimata de lansare exista ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru