Piața SUV-urilor de lux va avea un nou membru: Spyker promite că va lansa versiunea de serie a conceptului D12

de Bogdan Mirică
Luni, 03.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Spyker a anunțat că va relua planurile de dezvoltare ale SUV-ului D12 Peking to Paris. Olandezii vor folosi un motor preluat de la Koenigsegg.

În anul 2006, pe când vânzările mergeau bine, iar compania părea redresată, Spyker lansa conceptul D12 Peking to Paris. Olandezii anticipau un viitor SUV de lux, alimentat de un motor W12, furnizat de Grupul Volkswagen.

Între timp, planurile au mers destul de prost și Spyker s-a văzut nevoit chiar să ramburseze banii celor 200 de clienți care își rezervaseră un exemplar al viitorului SUV.

Din fericire, Spyker a reușit să revină pe linia de plutire și să reia producția. Iar în acest moment, Victor Muller, președintele companiei, visează deja la concretizarea planurilor pentru un SUV. Muller susține că versiunea de producție a SUV-ului D12 ar putea fi prezentată în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2018, însă recunoaște că proiectul este unul extrem de optimist.

Urmareste Automarket
SUV-ul va fi dezvoltat pe o platformă ceva mai veche și va folosi un motor V8 de 5.0 litri, furnizat de Koenigsegg și regăsit deja și pe noul C8 Preliator, expus anul acesta la Geneva.
Lângă agregatul pe benzină, olandezii vor alătura și un motor electric pentru a da naștere unui tren de propulsie hibrid, cu performanțe foarte bune pentru segmentul de lux.

Muller a declarat că specificațiile tehnice au fost deja definitivate, iar designul aprobat, oferind asigurări că vom vedea unul dintre cele mai frumoase SUV-uri din lume. Producția va fi administrată de fabrica CPP Manufacturing din Marea Britanie.

via autocar

Comentarii (4)

  • hidrobicicleta cu design chinezesc
    8 3
  • someone
    o fi hidrobicicleta, dar are motor de Koenigsegg si inca si hybrid ....yummy
    3 7
  • Foarte interesanta... Are un design gen anii '60 atat la exterior cat si la interior si iese clar in evidenta printre SUV-urile premium care in ultima vreme au devenit toate matrioska si prea conservatoare.
    8 4
  • @Andy...neeahhh

    mai mult steam-punk cu ceva din eleganta artdeco
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru