Recall pe piața din Japonia: Nissan recheamă în service toate mașinile vândute în ultimii trei ani

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Marti, 03.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan recheamă în service aproximativ 1.21 de milioane de mașini. Recall-ul afectează toate unitățile vândute pe piața din Japonia din octombrie 2014 și până în septembrie 2017.

Nissan a anunțat că face un recall pe piața din Japonia pentru toate mașinile vândute între octombrie 2014 și septembrie 2017. Aproximativ 1.21 de milioane de vehicule sunt afectate de această decizie a constructorului nipon.

Conform oficialilor Nissan, toate aceste vehicule nu întrunesc cerințele impuse de piața din Japonia în ceea ce privește verificarea finală. Producătorul spune că o parte dintre acestea au fost realizate de tehnicieni care nu erau autorizați. Așa cum este normal, toate mașinile afectate de recall vor trece printr-o nouă serie de verificări.

"Este o problemă gravă. În locul tehnicienilor certificați, ajutoarele acestora au derulat procedurile de verificare", a declarat Hiroto Saikawa, CEO-ul Nissan, într-un interviu acordat presei din Japonia.

Nissan a descoperit această problemă la finalul săptămânii trecute, iar în acest moment, vânzările sunt suspendate temporar. CEO-ul Nissan estimează costurile acestei acțiuni la aproximativ 189 de milioane de euro.

Comentarii (6)

  • Marian
    Cum dracu timp de 3 ANI au efectuat verificarile ajutoarele...
    Nu stiu despre ce verificari este vorba, dar totusi 3 ANI sa nu se sesizeze nimeni ca erau facute de cine nu trebuie? Si dupa 3 ani nu s-au specializat aia :) sau au plecati si au venit altii nou in locul lor?
    9 1
  • Criza fortei de munca loveste si Japonia, nu se mai gasesc oameni calificati, sirienii sunt departe de ei, dar nord coreenii sunt la o aruncatura de racheta.
    11 2
  • petrush
    ce chestie domle.! la europeni cu toate verificarile in regula a iesit scandal,si l-au arestat pe ala .
    3 1
  • Florin
    Sau motivul real e altul.
    Si le cheama sa verifice o chestie banala aparent si poate fac doar un update de soft fara sa stie nimeni , emisii etc.
    Poate va iesi la iveala adevaratul motiv.
    2 0
  • azazel
    Au si ei "doreii" lor. Ce va mirati asa?
    3 0
  • Edikkk
    este un recall mai mult ca sa respecte o masura legala, decat o masura efectiva de modificare fizica sau rescris soft, etc.

    Oricum, de nepermis pentru un grup asa mare, chiar daca in Japonia si-au dat seama dupa 3 ani ca nu faceau un lucru corect legal !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru