Red Bull Romaniacs 2018: cel mai dificil raliu de hard enduro din lume a fost câștigat de un sud-african în vârstă de 22 de ani

de Cornel Șocariciu, Foto | RedBullContentPool
Luni, 30.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Wade Young a devenit la 22 de ani cel mai tânăr câștigător Red Bull Romaniacs. Totodată, Young este și primul sud-african care se impune în cea mai dificilă competiție de hard enduro din lume.

A 15-a ediție a Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume, a ajuns la final. Evenimentul s-a desfășurat între 24 și 28 iulie la Sibiu, iar anul acesta, concurenții împărțiti în patru clase (Gold, Silver, Bronze și Iron) au avut de parcurs circa 500 de kilometri de enduro extrem. Prima zi a fost dedicată Prologului și s-a desfășurat în orașul Sibiu în fața a mii de spectatori, iar celelalte patru au avut loc în Carpații Meridionali.

Wade Young, în vârstă de doar 22 de ani, s-a impus în ediția din acest an și a devenit cel mai tânăr câștigător Red Bull Romaniacs. Recordul anterior îi aparținea lui Jonny Walker, riderul britanic având 23 de ani în momentul în care a obținut prima victorie. Totodată, Young devine primul sud-african care se impune în cel mai dificil raliu hard enduro din lume.

Wade Young, cel mai tânăr câștigător Red Bull Romaniacs.

Mai mult decât atât, sud-africanul a reușit să oprească rocada Graham Jarvis - Jonny Walker, cei doi britanici fiind singurii câștigători din ultimii șapte ani.

"Nu îmi vine să cred.

Sunt atât de fericit. A fost o săptămână dificilă, iar în ziua a doua și a treia a trebuit să forțez ca să mă pot distanța. Am depus atât de mult efort", a declarat Young la finalul competiției.

Podiumului Red Bull Romaniacs 2018 a fost completat de neamțul Manuel Lettenbichler (20 de ani) și de Jonny Walker. 

Jonny Walker în ultima zi a Red Bull Romaniacs (dealul Gușteriței).

La clasa Gold, dintre cei doi români care au luat startul, doar Norbert Jozsa a ajuns la final. Acesta a încheiat cel mai dificil raliu de hard enduro din lume pe locul al 13-lea. Românul Emanuel Gyenes, singurul rider din lume care a participat și a ajuns la finalul tuturor celor 15 ediții Red Bull Romaniacs, a încheiat competiția din 2018 pe poziția a patra în cadrul clasei Silver. 

Emanuel Gyenes pe urcarea de pe dealul Gușteriței.

Red Bull Romaniacs a fost a patra etapă din cadrul World Enduro Super Series. Prima poziție a clasamentului general provizoriu este ocupată de britanicul Jonny Walker.

Pe locul secund se află Manuel Lettenbichler, iar podiumul este completat de Billy Bolt. Wade Young, proaspătul câștigător al Red Bull Romaniacs, ocupă poziția a patra a clasamentului World Enduro Super Series.

Comentarii (1)

  • Mediatizare 0, eu am nimerit din greşeală in zona, mare păcat! Cred ca poate aduce pe parcursul întregii competiții minim 200 000 spectatori. Pentru un novice ca mine a fost foarte interesant.
    Totuși traseul mi se pare exagerat de dur (chiar daca nu înțeleg pe deplin fenomenul)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru