Renault Alpine Celebration - un nou concept care anunță viitorul model de serie al mărcii franceze

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 13.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine, marca franceză deținută de grupul Renault, a profitat de cursa de 24 de ore de la Le Mans pentru a prezenta Celebration, un concept care anunță viitorul model de serie.

Renault a profitat de cursa de 24 de ore de la Le Mans pentru a prezenta conceptul Alpine Celebration. Alpine, marca franceză ce face parte din grupul Renault, va fi readusă la viață anul viitor prin lansarea unui prim model de serie. Conceptul Celebration ne permite să ne imaginăm cum va arăta acest prim model de stradă.

Alpine Celebration marchează, pe de altă parte, și 60 de ani de la nașterea mărcii Alpine. Sursa de inspirație pentru designul acestui concept car este clasicul model Alpine A110 Berlinetta, ale cărui linii au fost reinterpretate în stil modern. A fost păstrat modul original de plasare al celor patru faruri, dar și linia plonjată a plafonului. De asemenea, designul original al jantelor este inspirat de cel folosit pe modelele clasice A110 și A310, iar etrierele sistemului de frânare au vopsite în portocaliu, culoarea clasică a mărcii alături de albastru. În partea din spate există un eleron fix și un sistem de evacuare dublu plus un difuzor aerodinamic care încorporează un stop de ceață, în stilul monoposturilor de Formula 1.

Urmareste Automarket
Conceptul Alpine Celebration este practic un succesor al prototipului A110-50 din 2012. Au fost păstrate culorile clasice, albastru și portocaliu, iar așezarea propulsorului este centrală, dar Renault nu a dat nici un fel de detaliu despre ce tip de motor va fi folosit.
Este posibil ca sursa de putere să fie motorul turbo de 1.6 litri preluat de la Clio RS sau puternicul 2.0 turbo de pe Megane RS. În ceea ce privește transmisia, se pare că inginerii Renault vor alege o cutie de viteze automată cu două ambreiaje în detrimentul unei cutii manuale.

Povești auto: Alpine - diamantul din sertarele Renault

În ceea ce privește viitorul model de serie, acesta ar putea purta numele AS1 (Alpine Sport 1) și va fi un automobil ușor, greutatea totală fiind de 1.100 kg. Puterea va fi cel mai probabil transmisă către puntea spate. Modelul de serie va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a anului 2016.

Via Renault

Comentarii (8)

  • Tot îl anunță! La Le-Mans tot cu hârca aia de acum 3ani participa. Ar trebui mai mult, ăia de la Nissan te sufocă
    5 2
  • Asteapta revenirea pietei. Pariaza pe 2016. Va fi de bun augur.
    7 3
  • pare o combinatie intre audi si porsche...oricum...arata bine
    8 1
  • Aventura 24h s-a terminat lamentabil. Este greu în momentul de fata sa te bazezi numai și numai pe istoria brandului(și aici cârcotașii pot reclama; prima campioana de raliu și o victorie la Le-Mans, după care au ieșit din competiție) . Nissan fac o reclama agresiva de ani buni cu Nismo și încă nu este suficient. Renault Sport au mașini bune dpdv al performanțelor, dar trebuie aruncate in competiții unde trebuie rezultate, altfel vor rămâne la Megane RS(mașină interesantă)
    1 1
  • @zen
    Nici vorba. Este o reinterpretare a lui A110 Berlinette. Daca ai vazut macar odata masina aceea, este imposibil sa nu-ti dai seama de asta. Pozitionarea farurilor, nervura de pe capota sunt aproape identice. Iar cand a aparut A110 Berlinette, Audi nu stia cum sa scape de muchii si de colturi.

    Renault incepe sa inteleaga si bine face, ca a copia in ceea ce priveste sobrietatea masinile germane, inseamna a pierde si nucleul dur al publicului care-i era fidel. Revenire la designul acela menit sa starneasca reactii de moment de genul "Imi place, deci o cumpar! ", nu poate sa fie decat de bun augur.
    0 1
  • hazard
    Poate ca cu acest model Renault va reusi sa fabrice corect casete de directie... Intre timp Audi scoate combustibil din apa...
    1 4
  • @Misha Ce A110 ? Astia cred ca-i ceva medicament de raceala.

    @Zen auzi si la asta "combinatie intre Audi si Porsche".
    Cumpara-ti frate un Playboy si citeste si tu ceva mai usor de digerat.
    1 1
  • mishazaitev
    Da Mowgli ... Da, probabil ca asta au crezut si intelectualii de pe Automarket din moment ce au mentinut comentariul meu si pe cel al aluia de ma inhura copios l-au mentinut. Probabil si faptul ca m-am referit la DKW li s-a parut o insulta ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru