S-au încordat coreenii: Kia lansează în 2017 cel mai rapid model din istoria mărcii

de Mircea Meşter, Foto: Kia-World.net
Luni, 12.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu 5.1 secunde pentru 0-100 km/h și o viteză maximă de peste 240 km/h, noul Kia GT va fi un sedan de dimensiuni medii cu propulsie spate care va oferi o alternativă interesantă într-un segment în care Kia nu a încercat până acum o rețetă sportivă.

Kia a anunțat oficial cu ajutor unor teasere faptul că viitorul model sport al mărcii sud-coreene, denumit oficial Kia GT, va fi cea mai rapidă mașină construită vreodată de brandul asiatic. 

Conform primelor informații venite dinspre producătorul sud-coreean, Kia GT va oferi o accelerație 0-100 km/h de 5.1 secunde, iar viteza maximă a sportivei va atinge viteze de peste 240 km/h. Ambele valori sunt premiere absolute în gama Kia, constructor care până acum a avut o participare modestă în zona mașinilor de performanță.

Britanicii de la Autocar susțin, citând surse interne Kia, că mașina va fi prezentată oficial la Salonul Auto de la Detroit, iar sub capotă va avea un motor pe benzină care va dezvolta în jur de 320 de cai putere sau un diesel 2.2 de 200 CP pe care clienții îl pot comanda astăzi pe SUV-ul Hyundai Santa Fe.

Soluția tehnică aleasă de inginerii Kia include o arhitectură cu propulsie (tracțiune spate), modelul coreenilor urmând să se încadreze la nivel de dimensiuni și logică constructivă între recent prezentatul Volkswagen Arteon (înlocuiturl lui Passat CC) și BMW Seria 3. 

Singura fotografie a viitorului model a fost publicată recent de Kia-World.net, un site al fanilor mărcii, și ne dezvăluie o mașină care oferă un salt estetic major față de actuala gamă a brandului asiatic.

Comentarii (5)

  • Sa nu se incordeze prea tare si sa scape un ... :)
    8 4
  • @stefi
    stai cumva la primire??:))
    0 0
  • Kia_tra de gât
    Încordirea poate avea valenţe nebănuite!
    4 1
  • Intre bare
    E TDI?Are performante prea bune sa fie altceva
    0 0
  • Peter Schreyer: "Kia nu va construi un model sport în următorii ani"

    Publicat Marti, 06.05.2014
    de Sebastian Toma
    Automarket
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru