Seat Aran: primul SUV al mărcii spaniole a fost dezvăluit de o imagine-surpriză

de Mircea Meşter
Luni, 01.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Este pentru prima dată în istoria industriei auto când prima fotografie a unei mașini așteptate pe piață este dezvăluită chiar de sistemul multimedia al respectivului model. Bine ai venit printre noi, Seat Aran!

Suprizele din lumea auto apar când și de unde nu te aștepți. Știam deja faptul că SEAT se pregătește să lanseze în sfârșit mult-așteptatul SUV compact, primul model de acest tip din istoria mărcii spaniole, și știam și că evenimentul va avea loc în această lună, Seat pregătindu-se din greu pentru lansarea oficială care va fi organizată în 1 martie la Salonul Auto de la Geneva. Ce nu știam este faptul că Seat a lăsat deja obiectivele foto ale curioșilor se se apropie de mașină, iar din această întâlnire a ieșit o primă imagine inedită a SUV-ului spaniol.

Prima fotografie a noului Seat Aran este una în care modelului iberic este prezentat în toată splendoarea sa de sistemul multimedia de la bord. Imaginea este "furată" probabil în cadrul unei prezentări cu porțile închise în care publicul a avut acces în interiorul mașinii.

Conform acestei prime fotografii, SUV-ul Seat va prelua fără pre amulte modificări liniile prezentate de conceptul 20V20, pe care marca iberică l-a scos în fața publicului anul trecut ca o avanpremieră la modelul de serie.

Există și informații detaliate legate de dimensiuni. Aflăm, astfel, că noul Seat Aran va avea o lungime de 4363 de milimetri și un ampatament de 2638 de milimetri, ceea ce-l recomandă ca un SUV aflat în zona inferioară a clasei compacte. Seat va încerca să lupte de la egal la egal cu Nissan Qashqai, liderul detașat al segmentului, modelul spaniol urmând însă să-și ascută săbiile și împotriva lui VW Tiguan, model cu care va împărți de altfel și platforma de producție.

Conform site-ului Autoalgerie, primul care a publicat aceste informații și fotografia noului Seat Aran, SUV-ul iberic va dispune de motoare care merg de la 116 la 190 de cai putere. Cea mai potentă versiune va fi echipată cu un 2.0 TDI de 190 CP. Seat Aran va beneficia de aportul unui sistem de tracțiune integrală și de transmisie DSG, ambele disponibile opțional pe majoritatea motorizărilor din ofertă.

Comentarii (13)

  • imagini "scapate"?
    Grafica / rezolutia par execrabile. Halal mod de a-ti face reclama.
    17 19
  • deci e de fapt un tiguan, care e un golf, la fel ca octavia si leon , deci e un leon,
    si seamana foarte bine cu un leon, deci e de fapt un leon mai scump si atat? oricum nu merge off road, nu?
    21 18
  • mircea
    @eee
    Are HDC și 4x4, deci teoretic merge :)
    19 3
  • La design este muult peste ce ofera Toyota, Mazda sau Mitsubishi. Daca vine cu un pret bun s-ar putea sa aiba succesul Tiguanului. Pentru cine nu are bani raman Duster, Qashqai, Kadjar si restul frantuzismelor. Eu o astept de mult, ca si pe noul Tiguan si Skoda din aceeasi clasa.
    6 12
  • IT-stul
    sa fie aceeasi abordare pe care au avut-o si cu seat exeo ?
    o fi tiguanul vechi :)

    asteptam si alte detalii, sunt curios!
    sper sa fie macar pe MQB
    5 6
  • astia nu sunt normali

    daca modelele lor actuale scartaie dupa cativa km de la drumurile din Romania, pai un suv facut de ei cum o sa reziste dupa putin off-road in curtea casei de la mo(i)eciu?

    propun ca orice seat nou vandut in Romania sa vina si cu o surubelnita pentru stransul greierasilor...asa...bricolaj de weekend.

    baaaa dar chiar asa maaa, de nouaaa, daca era reno intelegeam, dar de nemti (spanioli cum s-ar zice) ai niste pretentii...
    4 10
  • razvanis
    E o poza facuta cu un telefon, sistemului multimedia. De obicei genul asta de poze "furate" nu prea se incadreaza la categoria profesional.
    12 4
  • "SUV-ul Seat va prelua fără pre amulte modificări liniile prezentate de conceptul 20V20"
    Serios? Cu exceptia gemuletului din spate nu seamana nimic. Oi fi eu mai carcotas dar spatele la concept e mai inclinat, fata are complet alta forma, faruri, proportii etc.
    Am vazut un concept fabulos iar aici vad un SUV obisnuit, anost gen Tiguan.
    2 8
  • pe langa platforma tehnica si numele Aran- Tiguan e cam tot pe acolo...
    1 6
  • Plain Jane ca majoritatea modelelor VAG. Pacat ce Seat nu mai e ce era la capitolul design...

    @Un om Qashqai o sa ramana mai scump decat acest Seat sau decat un posibil model de la Skoda. Normal, comparand niveluri de echipari si motorizari similare.
    2 2
  • Nu exista poze "furate". Astea sunt povesti pentru prosti.
    4 1
  • sh-aran, hmmm
    2 0
  • Daca arata asa,e de tot rahatu,nu seamana deloc cu prima prezentare a conceptului.

    Fara prea multe modificari ??Voi traduceti stirile din afara si le dati pe site,fara nici macar sa le verificati ?

    Unde arata la fel ca ala de concept ?CA nui nici o asemanare.

    Pe forumu oficial seat ei o zis ca o sa se numeasca SEAT PROSTYLE,de unde dracu o scoso pe asta cu ARAN ???

    Vedem exact pe 10 februarie,dar daca aia e masina finala,va fi o dezamagire totala,conceptu chiar promitea...

    Conceptul si designu aratau mai bine decat q7 prima si a 2 generatie,ori e o farsa pentru prosti,ori daca scot un altfel de tiguan,o dato rau in nasoleala.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru