Seat culege roadele după Ateca: spaniolii au cele mai mari vânzări globale din ultimii 16 ani

de Daniel Popescu
Vineri, 14.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a vândut aproape 250.000 de mașini în prima jumătate a anului și a înregistrat astfel cele mai bune rezultate din ultimi 16 ani, parțial ca urmare a lansării noului SUV Seat Ateca.

După o lungă perioadă caracterizată de stagnare sau de scădere, SEAT a început să-și revigoreze vânzările după lansarea noului SUV Ateca, profitând astfel de interesul clienților pentru acest segment.

Constructorul spaniol a anunțat că, în prima jumătate a acestui an, a comercializat 246.500 de mașini, în creștere cu 13.7% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, Seat a obținut cele mai bune vânzări de după 2001, iar oficialii mărcii așteaptă noi creșteri puternice datorită noii generații Ibiza și a pregătirii noului SUV Arona.

"Creșterea noastră se bazează pe rezultate solide în cele mai multe piețe, care încep să arate primele rezultate ale ofensivei de produse lansate în 2016 cu Ateca și care a continuat la începutul anului cu Leon facelift. Cu noua generație Ibiza și noul Arona suntem încrezători că putem continua acest trend pozitiv", a declarat Wayne Griffiths, vicepreședinte de marketing și vânzări.

Deloc surprinzător, cea mai importantă piață pentru Seat este cea din Spania, acolo unde s-au comercializat 54.000 de unități, însă Germania este de asemenea foarte aproape, cu peste 48.000 de unități.

Marea Britanie, Franța și Mexic ocupă următoarele poziții.

Via Seat

Comentarii (3)

  • razvan
    Adica e ceva de capul lui Ateca asta sau ce? Da cineva banii lui pe asa ceva?
    2 13
  • Glumesti sau nu te pricepi deloc la masini? E unul dintre cele mai bune suv-uri. Uita-te si tu la teste
    6 2
  • Evident, chiar am vazut unul pe strada!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru