Secretul lui Nissan Qashqai: clienţii preferă versiunile cu mai multă tehnologie

de Daniel Popescu
Luni, 11.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan susţine că vânzările SUV-ului Qashqai sunt atât de mari datorită opţiunilor axate pe tehnologie, care vor fi completate cu pilotaj semi-autonom începând de anul viitor.

Vânzările Nissan de pe continentul european au crescut anul trecut cu 16%, iar principala explicaţie este apetitul şoferilor pentru SUV-ul Qashqai.

De altfel, acest model a asigurat aproximativ jumătate din vânzările constructorului pe parcursul anului trecut, iar oficialii mărcii afirmă că tehnologiile prezente pe Qashqai au asigurat popularitatea acestuia.

"Aproximativ jumătate din vânzările Qashqai sunt versiuni cu tehnologie înaltă, ceea ce nu se întâmplă în celelalte segmente de maşini. Există o dorinţă pentru o tehnologie de înaltă clasă şi aceste maşini sunt o dovadă a modului în care putem avea o imagine mai aproape de zona premium", spune Paul Willcox, preşedintele Nissan Europa.

Urmareste Automarket
De altfel, Nissan a anunţat anterior că modelul Qashqai va primi anul viitor tehnologie sem-autonomă.
Pentru moment, nu este însă clar cât de mult va trebui să plăteşti pentru aceste funcţii.

"Este foarte greu de judecat până când vom intra pe această piaţă. Vom anunţa preţul în apropierea lansării. Nu este vorba doar despre costul fizic al opţiunii. Industria trebuie să explice ce este şi care sunt beneficiile condusului autonom", a adăugat Willcox.

Qashqai nu este însă singurul model cu care Nissan a avut succes. Nissan Leaf a fost cel mai bine vândut model electric în Europa până în 2015, când a fost depăşit de Renault Zoe. Willcox nu vede însă acest lucru a pe un dezavantaj, întrucât concurenta puternică va determina creşterea acestui segment.

"Este o veste bună. Este o maşină a alianţei (n.r - Renault-Nissan). Îi felicităm că ne-au ajuns din urmă. Cu cât se face mai mult zgomot despre maşinile electrice cu atât mai bine. Avem un viitor puternic cu următoarele maşini electrice", a încheiat el.

Via Automotive News

Comentarii (6)

  • Bravo Nissan
    Nissan nu are nevoie de Infiniti pt a se etala un competitor in clasa premium. Nissan insusi creaza masini premium pt Europa, iar Qashqai nu face exceptie. Asteptam versiunea de varf Qashqai si faceliftul.
    16 11
  • Respectinul nu spune ca majoritatea cumparatorilor sunt femei.Se stie ca femeile adora tehnologia sclipitoare.
    4 13
  • Qashqai e masina buna.
    20 4
  • @fermi
    As mai puncta : Femeile adora tot ce e ''sclipitor'', adica ''carcasa'', nu conteaza ca-i model Chinezesc sau unul cu istorie , doar sa arate bine si eventual sa fie rosie :D
    4 9
  • alex27
    Grad de statisfactie mare, fiabilitate buna si masina invidiata de concurenta. Cam asta s-a vazut. Bravo lor!
    10 0
  • @fermi
    Cat de prost sa fii sa crezi ca o masina poate deveni cea mai vanduta din segment, stand in vanzarile facute femeilor ? Hahaha!
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru