Șeful Seat: ”SUV-ul nostru va fi mai agil și mai practic decât Nissan Qashqai”

de Bogdan Mirică
Miercuri, 01.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul SUV Seat este așteptat să debuteze pe piață în anul 2016. Șeful brandului spaniol își dorește o abordare diferită față de cea a principalului rival, Nissan Qashqai.

SEAT, ca de altfel toți marii constructori auto, vrea o felie din segmentul pe care Nissan Qashqai îl domină autoritar. Motiv pentru care grăbește dezvoltarea SUV-ului său, programat să debuteze în anul 2016.

Jurgen Stackmann, șeful companiei spaniole susține că viitorul crossover compact Seat va fi alternativa agilă, practică și expresivă la modelele actuale. ”Primele prototipuri se află deja într-o perioadă de testare și suntem extrem de optimiști. Căutăm să oferim agilitate și dinamică, utilitate la interior și un design care să cucerească. Am efectuat o serie de studii privind dorințele clienților din acest segment și oferta actuală. Acest studiu ne-a ajutat să descoperim ingredientele de care avem nevoie pentru a ieși în față”.

Nu ne gândim să-i oferim un aspect dur și robust pentru că majoritatea clienților nu vor ieși cu el în off-road. Clienții cumpără aceste mașini pentru că le oferă funcționalitate, o poziție mai înaltă la volan, o senzație de siguranță și o expresie a personalității mai accentuată decât în cazul altor modele

Jurgen Stackman
șeful Seat
Același Stackman a declarat că ”designul va fi cea mai interesantă parte.
Nu ne gândim să-i oferim un aspect dur și robust pentru că majoritatea clienților nu vor ieși cu el în off-road. Clienții cumpără aceste mașini pentru că le oferă funcționalitate, o poziție mai înaltă la volan, o senzație de siguranță și o expresie a personalității mai accentuată decât în cazul altor modele”.

SUV-ul Seat va fi construit pe platforma MQB a părintelui Volkswagen și va fi asamblat de colegii de concern de la Skoda în Cehia, la uzina din Kvasiny, unde costurile sunt la jumătatea celor din Spania sau Germania.

Stackman a declarat că modelul nu va avea nici o legătură cu numele actualului Leon, deși dimensiunile vor fi apropiate, iar unii clienți ar putea crede că este un derivat.

Noul SUV ar trebui să ajute brandul spaniol să revină pe profit și să atingă un număr de 100.000 de clienți în primul an de comercializare.

Comentarii (7)

  • dar sigur nu la fel de fain.
    si noua generatie de leon arata ca naiba pe langa vechea generatie.
    si noul leon arata ca vechiul focus din fata
    4 21
  • Faptul ca, inainte de a-si lansa masina, cei de la SEAT au inceput deja sa o compare, nu dovedeste altceva decat faptul ca referinta in segment este reprezentata de Quashqai.
    24 3
  • Ivanoff
    Misule, pe langa faptul ca mai spui si inemtii ''iminente'', acum iti dau dreptate. Save ! cum se mai spune pe la noi prin zona.
    1 11
  • Ivanoff
    ineptii non-conservatoare*
    1 10
  • @alora care au dat minus
    nu stiu cum va poate place o cutie de chibrituri pe langa o masina cu forme fluide si originale.
    2 8
  • Ivanoaffe tata, vezi tu, asta e diferenta dintre a fi fanatic si a fi obiectiv. Tu nici in fata celor mai concrete evidente nu vei recunoaste vreodata ca o masina germana e mai buna decat un japoneza, atunci cand este cazul. Tu esti in stare sa spui ca masinile japoneze erau mai bune si in Evul Mediu.

    Si inca ceva ... Marturisesc ca am trecut pe la voi prin zona si de "save" asta n-am auzit.... Eventual de "salve" si, mai des, de "molodet "!
    Toate cele bune si tie!
    9 3
  • anonim
    adica un tiguan cu altă pălărie :))
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru