Serviciul Care by Volvo se extinde: XC60 și XC90 vor putea fi achiziționate pe baza unui abonament lunar

de Daniel Popescu
Vineri, 27.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat că SUV-urile XC60 și XC90 vor putea fi folosite prin intermediul serviciului Care by Volvo, care costă 700 de euro pe lună și este disponibil pe principalele piețe din Europa.

Cu ocazia prezentării oficiale a noului SUV XC40 în toamna anului trecut, Volvo a lansat și servicul Cary by Volvo, un abonament lunar prin care cei care nu doresc achiziția completă a unei mașini pot să o "închirieze" alături de o serie de servicii digitale sau fizice incluse.

În prezent, în program sunt incluse XC40, S60 și V60, însă constructorul suedez a confirmat că, în decurs de câteva luni, vor fi introduse în cadrul platformei și celelalte două SUV-uri din gamă, XC60 și XC90.

Oficialii mărcii afirmă că cererile peste așteptări pentru XC40 au influențat lansarea serviciului Care by Volvo și anunță că acesta va fi promovat mai puternic în perioada următoare.

"Am avut un interes ridicat, cererea pentru XC40 a fost foarte puternică, motiv pentru care poate nu am reușit să profităm la maxim de lansarea Care by Volvo. Nu am forțat neapărat în acest segment de piață așa de mult pe cât o vom face", a explicat Jon Wakefield, directorul executiv al Volvo din Marea Britanie.

Prin programul Care by Volvo, clienții plătesc 700 de euro pe lună pentru utilizarea unui model Volvo pe baza unui contract de 24 de luni, fără necesitatea unui avans.

La încheierea contractului, mașina poate fi schimbată cu una nouă. În prezent, serviciul este disponibil în țări precum Suedia, Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Norvegia, Polonia și SUA, însă va ajunge la un moment dat și în România.

Volvo și-a stabilit ca obiectiv ca 20% dintre mașinile vândute în 2022 să fie achiziționate prin Care by Volvo, urmând că procentul să crească la 50% până în 2025. De asemenea, Volvo va lansa anul viitor și brandul de mobilitate M, prin care va oferi servicii personalizate de car-sharing.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • Scrooge
    Cu alte cuvinte leasing operational direct Volvo. De ce sa se mai incurce nu alte societati de finantare care (normal) mai umfla factura cand se poate direct fara intermediari. Probabil ca la sumele sus mentionate se vor adauga si asigurarile RCA si CASCO iar rata va ajunge usor la 1000 de euro. Pentru firme cu rulaj important de bani va fi o optiune serioasa, le fel cum e si azi leasingul operational, modalitate de finantare care a luat amploare semnificativa in ultimii ani.
    3 0
  • Arogantul
    700 de euro este foarte ieftin, tinand cont de ce masini vorbim aici, de xc90 si xc 60, nu de falit 500 , sandero sau alte pubele pe roti. cine zice ca e scump nu stie ce vorbeste, cand s-a anuntat prima oara serviciul asta imi erq frica ca o sa fie minim 1500 de euro, dar la 700 e chilipir
    3 1
  • Daca se tine cont de cat sunt asigurarile, taxele de drum, anvelopele, reviziile, mi se pare un abonament foarte avantajos.
    @Scoorge: eu am inteles ca in abonament ai totul inclus (asigurare, service, etc).
    2 0
  • @Scrooge: Vali are dreptate, in abonament sunt incluse asigurarile, taxele, reviziile. Practic, singura cheltuiala suplimentara este carburantul.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru