Singurul producător român de lacuri şi vopseluri a lansat o nouă gamă de vopsele auto: Klar Ultra Color

de Sebastian Toma
Vineri, 19.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Klar Profesional a lansat noua sa gamă de vopsele auto, numită Klar Ultra Color, dezvoltată în ultimele 12 luni în urma unei investiţii de 500.000 de euro. Noua gamă include şi un software dedicat, capabil să genereze orice reţetă de vopsea după model şi să o livreze clientului în termen de 48 de ore.

Esential 80.000 de culori sunt disponibile în sistemul Ultra Color al noii linii de vopsele auto de la Klar. Dacă nuanţa dorită nu există în sistem, ea poate fi făcută în doar 48 de ore.
95 de pigmenţi are gama de vopseluri Klar Ultra Color, dintre care 22 sunt perlaţi şi/sau xiralici.
Klar Professional a lansat noua sa gamă de vopsele auto, care complementează produsele din ofertă singurului producător român din domeniu. Gama Ultra Colour de la Klar include toate produsele necesare revopsirii unui automobil, de la chit, diluant şi întâritor până la lacuri şi vopseluri, iar acestea au toate atributele unui produs premium deşi este poziţionată în palierul mediu de preţuri al industriei. Marca de vopseluri auto deţinută de Policolor este atât de încrezătoare în noul său produs încât oferă o garanţie de trei ani pentru vopselurile Ultra Color, cât timp acestea sunt aplicate în ateliere agreate, de vopsitori şcoliţi de Klar şi maşina nu îşi schimbă proprietarul în perioada respectivă. Iar procesul de instruire a vopsitorilor este gratuit şi cei de la Klar au anunţat şi deschiderea primei şcoli de vopsitori din ţară, care va avea aproape 800 de cursanţi în primul an şi va fi, de asemenea, gratuită pentru aceştia. Reprezentanţii producătorului român de vopseluri spun că instruirea vopsitorilor este crucială pentru obţinerea de rezultate de calitate din partea acestora, pregătire fără de care nici cea mai bună vopsea din lume nu poate să arate bine pe o maşină.

Reportaj: Chimia suprafeţei perfecte

Cei de la Klar vor deschide propria lor şcoală de vopsitori pentru a asigura un nivel calitativ superior al tuturor lucrărilor realizate de aceştia.
Şcoala va fi gratuită şi vom furniza detalii suplimentare despre aceasta atunci când va fi inaugurată.

Service-urile sunt presate atât de bugetele mici disponibile pentru reparaţii, cât şi de cererea unui nivel de calitate ridicat. Aici intervenim noi şi aducem un produs care poate susţine aceste cerinţe.

Bogdan Jambori
Business Unit Manager Klar Professional
Gama Klar Ultra Color are 95 de pigmenţi, din care se pot forma peste 80.000 de reţete prestabilite sau se pot formula culori speciale. Aceste culori speciale pot fi livrate vopsitorului în termen de 48 de ore de la comandă şi necesitatea lor apare doar în cazurile în care vopseaua de pe un vehicul nu este apropiată de nicio nuanţă furnizată de o cartelă de culoare şi este necesară vopsirea unui singur reper sau a unei singure zgârieturi, caz în care se foloseşte un dispozitiv special, numit Spectofotometru, care poate identifica orice nuanţă de culoare la un nivel de precizie imposibil pentru ochiul uman. Repectivul spectofotometru, produs de firma americană X-Rite, realizează patru citiri ale culorii vopselei de pe vehicul, face o medie a rezultatului acestora şi afişează, în urma conectării la computer, cele mai apropiate reţete de culori şi face recomandări pentru retuşul aplicat în vederea uniformizării vopselei cu nuanţa deja existentă pe caroserie.

Klar Professional a împlinit 10 ani pe piaţa vopselelor auto


Obiectele din imagine se numesc cartele de culoare, sau color box-uri. Acestea ajut[ vopsitorul să găsească nuanţa potrivită pentru vopsirea unui reper la culoarea maşinii.

Urmareste Automarket
Pentru că gama de vopseluri auto Klar Ultra Color are acum şi pigmenţi perlaţi şi xiralici (conţine ”fulgi” de aluminiu înveliţi în oxid de titan pentru o strălucire specială), produse care se vindeau greu până de curând, cei de la Klar au decis să o împartă în ambalaje metalice de capacităţi diferite, de la 0.5 la 3.5 litri, în funcţie de cât de populare sunt nuanţele respective pe piaţă.
Astfel, nici producătorul nu va avea stocuri uriaşe de vopsele perlate la cutii mari şi nici atelierele de vopsitorie nu vor fi nevoite să cumpere o cantitate mai mare de produs decât au nevoie pentru o lucrare.
Pentru a se deosebi de gama existentă a celor de la Klar, noua linie Ultra Color este ambalată în cutii metalice cu un design special.

FEATURE: Vopseaua metalizată - cum se produce şi de ce costă mai mult?

Citeşte şi...

Comentarii (1)

  • Stefan
    Vopsele, Ca vopseluri nu exista in dex...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru