Klar Professional a împlinit 10 ani pe piaţa vopselelor auto

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 21.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul autohton de vopsele şi lacuri auto Klar Professional a împlinit 10 ani de activitate şi marchează acest lucru prin obţinierea certificării din partea institutului german iLP Forschungs Lacke und Farben.

Vizăm pieţele de export din regiune. Vom intra cu produsele noastre pe pieţele din Ungaria, Ucraina şi Turcia.

Gabriela Ghiţă
Director Marketing Klar
Klar Professional, sigurul producător român de lacuri şi vopsele auto, deţinut de Policolor, împlineşte 10 ani de activitate pe piaţa locală. Managementul companiei a marcat acest eveniment printr-o conferinţă de presă urmată de vizionarea unui scurt film documentar despre istoria companiei şi o expoziţie de artă durabilă realizată de Aleodor Dură, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România. Artistul a utilizat elemente de caroserie pentru a crea sculpturi moderne, pe care le-a finisat cu lacuri şi vopsele Klar Professional.

În cadrul conferinţei de presă, reprerezentanţii Klar Professional au comunicat rezultatele comerciale pentru anul în curs, Klar ocupă prima poziţie în clasamentul furnizorilor de profil în funcţie de volum cu o cotă de 41.5% şi locul doi în clasamentul în funcţie de valoarea vânzărilor, cu o cotă de 20.5%.

De asemenea, Klar Professional a anunţat certificarea brandului românesc de către institutul german iLF Forschungs Lacke und Farben. Testele de certificare au avut ca studiu gradul de rezistenţă al vopselelor în condiţii care simulează într-un ritm accelerat acţiunea naturală a factorilor naturali de îmbătrânire a lacurilor şi vopselelor auto. Rezultatele obţinute au consemnat o deviaţie de doar 0.01% - 0.5% a luciului şi calităţii lacurilor faţă de mostrele originale. 

În viitorul apropiat, Klar vrea să îşi extindă orizonturile pe piaţa de export, livrând deja volume mici pe piaţa italiană şi cea franceză. Policolor activează din 1965 pe piaţa vopselelor din România, iar în anul 2003 a fost lansată marca Klar Professional pentru segmentul auto. La această oră, vânzările de vopsele auto Klar reprezintă aproximativ 30% din totalul vopselelor produse de Policolor. Klar este unul dintre furnizorii secundari şi pentru producătorii autohtoni de automobile Dacia şi Ford, livrând vopsea pentru retuş pe linia de asamblare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru