Sistemul de frânare automată al camionului Scania a limitat proporțiile atentatului terorist de la Berlin

de Mircea Meşter, Foto: NBC
Vineri, 30.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Numărul victimelor atentatului terorist în care un tunisian a intrat în plin în mulțimea adunată la Târgul de Crăciun din Berlin putea fi mult mai mare dacă sistemul de frânare automată de urgență a camionului Scania nu ar fi intrat în funcțiune.

În mod normal, tehnologiile de ultima oră în domendiul siguranței auto sunt create pentru a evita accidentele care au loc din cauza neatenției șoferilor. Iar cel mai bun exemplu în acest sens este frânarea automată, pachet care se regăsește - standard sau opțional - pe din ce în ce mai multe modele pe care le regăsim astăzi în showroom-urile mărcilor auto.

Ei bine, acest sistem - care utilizează senzori, radare clasice și radare laser pentru a frâna automat în caz de urgență - este unul dintre actorii pozitivi ai atentatului terorist care a avut loc la Berlin în cursul săptămânii trecute. Tunisianul Anis Amri a intrat cu un camion furat în mulțimea adunată la un Târg de Crăciun din capitala Germaniei, 12 persoane pierzându-și viața în urma atacului.

Conform presei din Germania, numărul victimelor ar fi putut fi mult mai mare dacă sistemele de frânare automată ale camionului nu ar fi blocat accelerația atunci când acestea au detectat primul impact.

Legile europene în vigoare dedicate utilitarelor de tonaj mare (peste 3.5 tone) subliniază faptul că fiecare camion vândut în Comunitatea Europeană din 2012 încoace trebuie să beneficieze în standard de un astfel de sistem. În aceste condiții, camionul Scania R 450 înmatriculat în Polonia implicat în atentatul din Berlin a traversat între 70 și 80 de metri după primul impact, oprindu-se automat și limitând astfel numărul victimelor atentatului.

Atacul terorist din Berlin a avut loc după ce tunisianul Anis Amri a intrat din plin în Târgul de Crăciun de lângă biserica Kaiser Wilhelm din Berlin. Șase germani au fost uciși în atentat, celelalte victime venind din Cehia, Italia și Israel. Alte 48 de persoane au fost rănite.

Amri a fost identificat și ucis trei zile mai târziu în Milano, Italia.

via DW

Comentarii (9)

  • Aha, acum ne convine, tehnologia si sistemele autonome nu mai sunt satana, eh?
    6 8
  • sus numitele sisteme functioneaza doar cand pilotul automat este activ,altfel nu. Ma indoiesc ca "talibanu'" ala stia sa-l activeze
    7 2
  • inexorabil
    Cruduțule, câteodată vorbești cu atâta siguranță de sine, de parcă ai fi trecut prin cumpene care te-au maturizat ȋnainte de vreme. Ȋn primul rând, tehnologia nu este și nu va fi niciodată conștientă de sine, astfel ȋncât să “facă bine cuiva” sau să “aibă grijă să nu-l lezeze”. Ȋn al doilea rând, aplicațiile digitale și holospațiale vor servi din plin ȋmpărăția terestră a lui Antihrist datorită puterii lor hipnotizante extraordinare, incomparabile ȋn istorie…Pe de altă parte, atenție, se spune ȋn articol că sistemul automat de frânare de urgență a blocat accelerația camionului la detectarea primului impact (adică a primilor morți), iar dacă vehiculul ar fi lovit, de prima dată, un grup numeros și dens, concentrat pe vreo 3-4 mp și cu nimeni altcineva de jur ȋmprejurul lui, acum n-am mai fi auzit de A.I.-ul “eroic”. Așadar, dacă unii din imediata apropiere au scăpat ca prin minune, aceștia să mulțumească Cerului, nu “sistemelor”.

    Altfel, pe mine scornitura jalnică numită terorism mondial nu mă impresionează, nu mă revoltă și nu mă sperie câtuși de puțin, deoarece face parte dintr-o tactică ultrasecretă clocită până la perfecțiune, de-a lungul secolelor (“Taina fărădelegii deja se lucrează” – 2 Tesaloniceni 2:7), de “eminențele cenușii” care pregătesc febril calea lui Antihrist…Ȋn 1994, la un dineu al ambasadorilor ONU, David Rockefeller a declarat: “Tot ce avem nevoie este o criză majoră, iar națiunile vor accepta Noua Ordine Mondială”. “Criza” (bineȋnțeles, nu spontană, ci artificială) se referă la toată gama imaginabilă de incertitudini (provocate), de la nesiguranța actului politic și economic – exprimată, implicit, ȋn nesiguranța locului de muncă – până la nesiguranța fizică propriu-zisă. Incertitudinile personale sunt alimentate ȋnsă de suspiciunile adânc și sistematic cultivate ȋn mentalul colectiv. Astfel, orice politician “trebuie” privit ca un potențial infractor, orice afacerist ca un potențial demolator al economiei (locale), orice cleric ca un potențial oportunist, orice bărbat ca un potențial violator, orice femeie ca o potențială târfă, orice ortodox neabătut ca un potențial antiprogresist și dușman al democrației, orice musulman ca un potențial terorist, orice eveniment public ca o potențială țintă a “teroriștilor”. Din nefericire, ne aflăm abia la ȋnceputul programului de iluzionism zilnic cu repercusiuni universale (imbecilizare / infantilizare). Toți cei slabi de minte sau de credință vor fi cu desăvârșire cuceriți de tele-prestidigitație…
    11 7
  • E bine ca se fac publice astfel de stiri, pe viitor sa stie si atentatorii sa fure camioane mai vechi.
    6 0
  • inexorabil spune-mi te rog cine e antihristul si cum lucreaza el in viata de zi cu zi?
    1 2
  • FLORIN
    https://www.youtube.com/watch?v=9mY464BAH-8

    SISTEM DE FRANARE AUTOMATA IN CAZ DE URGENTA.

    DIN SETARI POATE FI DEZACTIVAT, SE POATE OPTA DOAR PENTRU ALARMA SONORA SAU ALARMA SONORA + FRANA AUTOMATA.
    0 0
  • inexorabil
    LA MULȚI ANI tuturora!

    Ȋn primul rând, @top, Dumnezeu nu-i va permite acelui nemernic să conducă lumea decât cu o anumită condiție: “Acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui” (2 Tesaloniceni 2:6) – “ce” ȋnsemnând ce crezi? Părinții Bisericii Ortodoxe au convenit ȋntr-un glas: sistemul politic legiuit de Dumnezeu! Așa bun sau rău, cum ȋl socotim noi (păi ce? dacă ne-am trezi și noi “la butoane”, ne-am purta altfel, adică “ireproșabil” ?!). De aceea se ȋncearcă astăzi, din răsputeri, compromiterea, minimalizarea și chiar eliminarea lui, astfel ȋncât să fie ȋnlocuit cu slugi preaplecate ale tartorului din adâncuri, care acționează numai ȋn subteranul societății umane (masonii și serviciile secrete). De pildă, la noi și-a intrat ȋn rol “binomul SRI-DNA”, susținut direct de arhitecții Noii Ordini Mondiale. Zilele trecute, Ghiță a scos tot puroiul la iveală: Kövesi și Coldea primesc ordine de la CIA via Ambasada SUA! Din păcate, toate partidele politice de la noi se scapă pe ele de frică, chiar și PSD-ul, a cărui victorie zdrobitoare ȋn alegeri i-a adus ȋn pragul turbării pe sforarii NWO-ului: “Cum adică? Românii refuză să se lase conduși, cu mână forte, de străini? Experimentele globalizare și consumism, aplicate pe plaiurile mioritice, ȋși arată roadele foarte satisfăcătoare pentru noi, dar, pe plan politic, ortodocșii ăștia retrograzi au tot preferințe social-democrate și naționale?! DNA să taie și să spânzure zi de vară până-n seară! Nu se găsesc ȋntotdeauna motive și dovezi de corupție? Nu contează! Da’ ce, armele de distrugere ȋn masă ale lui Saddam au fost găsite? Băi, voi, sclavii noștri, SRI-ul și Justiția, plăsmuiți dosare penale!”.

    Dar nici “radierea” eșichierului politic (paradoxal, nu exclud ipoteza ca partidele să-și păstreze denumirile consacrate, caz ȋn care, ȋn mod categoric, structurile de conducere ale acestora vor fi alcătuite exclusiv din străini, masoni și agenți ai serviciilor secrete, cum până și PSD-ul tinde să ȋmplinească!!) nu va fi suficientă pentru Antihrist, ca el să se simtă ȋn plenitudinea forțelor…Următoarea hibă o va considera a fi…popularea “exagerată” a Globului. Ce va putea decima lumea cu siguranță, astfel ȋncât să rămână pe fața pământului doar sute de milioane de oameni, ceea ce ȋi va facilita misiunea ȋncredințată de “tatăl” său, Satan? Păi, desigur…al treilea război mondial! Va “trebui” să fie atât de nimicitor, ȋncât celor puțini, care nu vor fi uciși, să le sară ȋn aer răbdarea și să se pronunțe astfel: “Ajunge cu războiul, distrugerea și moartea! Să ne alegem, pentru toată planeta, un singur conducător, și politic, și religios, care să coordoneze un singur guvern, o singură armată și o singură economie și care să ne dăruiască pacea, prosperitatea și huzurul mult visate”. Numai că nu va fi nevoie să fie ales de etern-naiva și idealist-materialista prostime…Va fi impus “prin lucrarea lui Satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase” (2 Tesaloniceni 2:9), ȋn concordanță cu “taina fărădelegii” cea seculară (același capitol, versetul 7).

    Totuși, la ȋntrebarea ta, @top, trebuie să precizez: nu putem ști exact ȋn prezent dacă Antihrist s-a născut sau nu (oricum, numai ȋn Israel și dintr-o odioasă târfă evreică), dar atât Evanghelia, cât și literatura patristică ne propun drept indiciu neȋndoielnic de a-l recunoaște după nume și caracter…ȋncoronarea lui, ca lider mondial, la Ierusalim (ȋn Templul reconstruit al lui Solomon sau chiar ȋn Marea Biserică Ortodoxă! – da, da, am auzit și de o asemenea variantă neverosimilă, care te lasă perplex, dar, dacă acea biserică-edificiu și acel cler vor fi lipsite atunci de Har, de ce să nu fie posibilă ȋntr-ȋnsele orice oroare satanică? – să nu uităm că, ȋn acel moment fatidic, deja ȋn toată lumea va fi ȋncetat “jertfa cea de-a pururi” – Daniel 12:11 – adică Sfânta Liturghie, ceea ce va duce la sfârșitul implicit al Ortodoxiei oficiale ca purtătoare și luptătoare a Cuvântului ȋntrupat, cea neoficială devenind singura adevărată și continuându-și existența și lucrarea, inclusiv ȋn manieră liturgică, prin…pustiuri și catacombe, ca la ȋnceputul creștinismului, iar atunci asceza nu va mai fi o opțiune pentru creștini, ci singura stare spirituală și concretă demnă de urmat).

    @Automarket, la cererea unui utilizator, mi-am luat libertatea de a aborda din nou cea mai incomodă temă, dar, fiindcă am hotărât că aici mă voi comporta ca un automobilist și atât, ȋi rog din nou pe toți iubitorii de Adevăr să dezbatem pe FB ceea ce ne interesează (tot pe contul meu, @top, vei găsi multe semne prevestitoare ale vremurilor de pe urmă, clar observabile ȋn zilele noastre! – oricum, cred că ar fi destule cele reliefate de Epistola a doua către Timotei, cap. 3). Toate cele bune!
    1 3
  • @inexorabil
    exista un singur utilizator gasit de mine :'' inexorabil Aah '' tu esti?
    0 0
  • inexorabil
    Da, eu sunt..."Aah" este abrevierea expresiei "Anti-antihrist"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru