Skoda înregistrează un nou nume de model: SUV-ul de oraș pregătit pentru 2019 ar putea primi numele Kosmiq

de Daniel Popescu
Vineri, 23.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a înregistrat numele Kosmiq care ar putea fi atribuit versiunii de serie a conceptului Vision X. Aceasta va fi lansată anul viitor pentru a completa gama de SUV-uri alcătuită în prezent din Kodiaq și Karoq.

Gama de SUV-uri Skoda este alcătuită în prezent din modelele Kodiaq și Karoq, iar constructorul ceh va dezvălui anul viitor un nou model bazat pe conceptul Vision X (foto). Noul model va utiliza platforma MQB-A0 a Grupului Volkswagen și va fi promovat drept un SUV subcompact, poziționat în gamă sub Karoq.

Până acum, principala ipoteză a fost că noul SUV de oraș va purta numele Skoda Polar, însă publicația Auto.cz anunță că producătorul a înregistrat recent numele Kosmiq.

Prin urmare, nu este exclus ca noul SUV să primească numele Skoda Kosmiq, cu atât mai mult cu cât acesta respectă "rețeta" din restul gamei prin care prima literă a numelui este K, iar ultima q. De altfel, și SUV-ul lansat recent exclusiv pentru piața din China respecta această tradiție, întrucât se numește Skoda Kamiq.

De asemenea, sursa citată a intrat în posesia unui document oficial de la un dealer local în care se menționează că producția noului SUV de oraș va începe în a 28-a săptămână a anului 2019, adică la jumătatea lunii iulie.

Oficialii Skoda au anunțat în urmă cu o lună o serie de informații atractive despre noul model, despre care afirmă că va deveni cel mai spațios model din segmentul său.

Conform declarațiilor făcute de reprezentanții Skoda, noul SUV nu va fi oferit și într-o versiune cu sistem de tracțiune integrală, iar clienții vor putea alege atât motoare pe benzină, cât și unități diesel, însă cel puțin pentru început nu va exista și o versiune plug-in hybrid.

Din punct de vedere estetic, viitorul SUV Skoda va prelua o serie de elemente de design pe care le-am văzut la începutul anului pe conceptul Vision X.

Via Auto.cz, Caradisiac

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Dezamăgire crasă... Vision X era prezentat ca un hibrid cu CNG şi ajunge vândut cu benzină / motorină !

    Ruşine Skoda !!!
    5 4
  • Stimabililor, lasati-i pe domnii Diesel si chiar si Otto sa se odihneasca-n pace. Apucati-va serios de pur electric, daca va incapatanati sa intarziati veti pati ca si Nokia, gigantul care a fost spulberat de Samsung din cauza ca Nokia s-a incapatanat sa ramana cu sistemul de operare Symbian, cand toti ceilalti migrasera spre Android. Asta era in urma cu ceva ani, astazi multi utilizatori de Android nici nu cred ca au auzit vreodata de Symbian.
    Asadar, VAG, grija mare la Hyundai si Kia, s-ar putea sa se fi inspirat din reteta lui Samsung. E simplu si limpede, EV = SUCCES, restul faliment.
    15 6
  • Crystyann
    Stimati colegi, vanzarea de masini este o afacere, iar Skoda este o marca de volum. Uitati-va la cifre sa vedeti cate masini electrice sau hibride se vand in comparatie cu cele cu motoare cu ardere interna.Deci pana nu se face o infrastructura beton pentru masinile electrice, pana nu le scade pretul si creste autonomia vanzarile de electrice sunt doar de palmares - insa nu tin de foame :).
    8 6
  • Vasilikix 4
    Masina electrica moare de drum lung si p...... de grija altui(productor}!
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru