Skoda Kodiaq GT: versiunea coupe a SUV-ului va ajunge și pe piața europeană

de Daniel Popescu
Luni, 06.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda va lansa în China o versiune coupe a SUV-ului Kodiaq care va purta numele Kodiaq GT, iar modelul va fi produs ulterior și pentru piața din Europa.

În luna martie a acestui an, Skoda a dezvăluit un teaser pentru o viitoare versiune coupe a SUV-ului Kodiaq, programată pentru lansare pe piața din China în 2019. Între timp, planurile constructorului ceh au suferit câteva modificări.

În primul rând, noul model va fi lansat în China în 2018, cu un an mai devreme decât se anunță inițial.

În al doilea rând, anunțul unei versiuni coupe s-a bucurat de un feedback foarte bun și în Europa, motiv pentru care Skoda a decis ca modelul să fie produs și pentru piața din Europa, atunci când facilitățile de producție ale Grupului Volkswagen vor permite acest lucru.

"Clienții și-au exprimat foarte mult interesul. Producția globală face parte din ecuație și ne așteptăm ca Grupul Volkswagen să găsească ceva capacități de producție în acest an, dar este încă un subiect aflat în discuție", explică Bernhard Maier, CEO-ul Skoda.

Recent, planurile Skoda pentru piața din China au fost dezvăluite în cadrul unei prezentări interne care a evidențiat că versiunea coupe va purta numele oficial Skoda Kodiaq GT.

Practic, acest lucru vine să simbolizeze și performanțe mai bune decât versiunea standard, ceea ce ar putea transforma Kodiaq GT în cel mai scump model din istoria companiei.

Competiția în acest segment este una foarte puternică, iar Skoda va avea de luptat inclusiv cu un viitor SUV coupe al colegilor de Grup de la Seat care va fi lansat în 2020 sub brandul de performanță Cupra.

Până la apariția lui Kodiaq GT în Europa, fanii brandului din Cehia vor putea opta și pentru versiunea de performanță Kodiaq RS, care va fi lansată în Europa în 2018 modificări minore de design, tracțiune integrală și propulsie diesel.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Doamne ce urata va fi masina asta! E adevarat ca-i doar o supozitie, insa imi bazez opinia pe ”superba” Rapid Spaceback, masina cioplita parca dintr-o buturuga.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru