Startech prezintă primul pick-up bazat pe Range Rover

de Sebastian Toma
Miercuri, 15.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germanii de la Startech vor prezenta la Salonul Auto de la Shanghai o conversie pick-up bazată pe un Range Rover. Modelul este de serie şi va fi oferit în principal pe piaţa din China.

Esential 526 CP dezvoltă motorul V8 al pick-up-ului propus de Startech pe baza lui Range Rover 5.0 V8 Supercharged.
Range Rover a primit prima sa conversie pick-up din partea tunerilor de la Startech. Rezultatul este propus de casa germană în cadrul Salonului Auto de la Shanghai drept unul dintre cele mai exclusiviste modele din segment. În ciuda faptului că poate fi înmatriculat drept un vehicul comercial şi are un stil de caroserie utilitar, varianta pick-up a lui Range Rover este echipată cu o motorizare V8 supraalimentată de 5.0 litri, care asigură 526 CP şi poate asigura un sprint 0-100 km/h în 5.3 secunde şi să atingă o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Performanţele nu se compară cu defunctul Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 dezvoltat de Brabus, dar nici preţul său nu va fi într-o plajă atât de ridicată.

La nivelul exteriorului, pe lângă transformarea în pick-up, Range Rover a primit un pachet estetic generos de la Startech. Vorbim despre un kit care măreşte lăţimea vehiculului şi despre un set de bare de protecţie, o nouă grilă frontală, un set de praguri laterale diferite şi ornamente pentru bosajele aripilor.

O bună parte din componentele adăugate de Startech sunt realizate din fibră de carbon, iar jantele de 23 de inch diametru sunt realizate prin forjarea alumniului pentru a asigura o masă cât mai redusă.

Transformarea de la SUV la pick-up a implicat fabricarea a peste 100 de componente complet noi din aluminiu, fibră de carbon şi oţel, explică reprezentanţii casei germane de tuning, care promit aceeaşi rigiditate torsională ca la modelul standard. Rezultatul are o benă cu o lungime de încărcare de 1.100 milimetri cu uşa închisă, respectiv de 1.700 milimetri lungime cu aceasta deschisă. Fiind vorba despre un automobil premium, cei de la Startech au echipat pick-up-ul rezultat din modificarea unui Range Rover cu o uşă de benă operată electric. Bineînţeles, tunerii nu s-au oprit din modificări doar la caroserie, aşa că interiorul a fost îmbrăcat în piele de înaltă calitate, cusută manual pe aproape toate reperele pe care era posibilă aplicarea. Startech va oferi pick-up-ul său în orice culoare alături de care este disponibil modelul Range Rover pe care este bazat.

Via Startech

Comentarii (3)

  • Asta-i numai bun la noi, ca se poate inmatricula ca utilitara :)
    6 0
  • Vrajeala cu partea de utilitara!
    Va fi folosita de Ion Tiriac & company pentru caratul animaleleor omorate!
    2 0
  • Alex_SSS
    Kill it with fire !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru