Tensiuni la Tesla: Elon Musk primește consultanță financiară pentru retragerea constructorului de la bursă. Procese cu investitorii

de Paul Cosma
Marti, 14.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter că banca Goldman Sachs și fondul de investiții Silver Lake acordă consultanță financiară pentru planul său de a retrage constructorul de bursă, potrivit Reuters. Anunțul său inițial, privind retragerea de pe bursă, a dat naștere la procese din partea investitorilor și o investigație din partea autorităților.

Elon Musk pare foarte hotărât să meargă înainte cu planul prin care Tesla va fi retrasă de pe bursa americană. Șeful constructorului de mașini electrice susține că Tesla primește consultanță financiară în acest sens, însă investitorii sunt sceptici cu privire la viabilitatea acestui plan.

Potrivit Reuters, fondul Silver Lake oferă consultanță pentru încheierea unui acord fără compensații, însă fondul nu a fost angajat oficial în calitate de consilier financiar. Totodată, Silver Lake nu ar discuta în prezent despre o participare a sa la acest acord în calitate de investitor. Reprezentanții Silver Lake și Goldman Sachs au refuzat să comenteze.

Săptămâna trecută, Elon Musk a șocat piețele financiare anunțând pe Twitter că se gândește să retragă Tesla de la bursă pentru 420 de dolari pe acțiuni. Acțiunile Tesla au încheiat tranzacțiile de luni la prețul de 356.41 de dolari pe unitate.

Tot Musk a reiterat sprijinul oferit de managerului fondului suveran saudit pentru retragerea Tesla de la bursă.

Potrivit lui Musk, fondul suveran al Arabiei Saudite l-a abordat în mod repetat, în ultimii doi ani, pentru a trece Tesla în proprietate privată, iar cea mai recentă întâlnire a avut loc după ce acest fond a cumpărat o participație de aproape 5% la Tesla.

Via Reuters

Comentarii (10)

  • Octavian
    Inginerii financiare.
    4 3
  • Goldman Sachs
    Goldman Sachs?? E clar cu cine se invarte si baiatul asa.
    5 2
  • In a doua parte a anului seastepta caderea cursul.
    -Pentru Tesla nu mai exista subventie la cumpararea unui model pentru ca au depasit pragul de 100.000 de masini.
    - Model3 nu va fi posibil de comandat la 35.000 de dolari asa cum anuntase oficial. ci va incepe de la vreo 42. Deci cine vroia ca ia varianta de 35 cu 7000 subventie adica 28.000 acum va trebui sa plateasca minim 42.
    -Numarul retragerii avansului e mai mare decat numarul celor care depun.
    -Model X si S sunt in scadere atat in EU cat si in US.
    - Iar valoare de piata conform cotatiilor bursiere a ajuns mai mare decat a FORD care vinde de cateva zeci de ori mai mult pe o multime de piete inclusiv electrice.
    5 4
  • Corocsenie Adrian
    Tesla inseamna tehnologie valoroasa si oameni de valoare. Profitul acestei companii de cand e infiintata e inexistent. Datoriile, cheltuielile si pierderile sunt mai mari ca profitul. Nu inteleg cum de e asa bine cotata la bursa. Tesla pierde cam 11 mii de dolari la fiecare masina produsa. Dar cine e interesat de actiuni la Tesla, e pt. viitor cand toti producatorii vor cumpara tehnologia lor. Probabil asta e explicatia de ce Tesla e sustinuta si mentinuta pe piata de banci prin refinantari si infuzii de capital pt. ca au ajuns la o datorie de 70 de miliarde de dolari.
    4 5
  • @Coco A
    esti fumat rau bro, poate Dacia va prelua tehnologia sau si astia nu, in cativa ani dau drumu la o tableta pe 4 roti ca tehnologie au frantujii, tesla e o basina rasuflata, greii care fac masini de mai bine de 100 de ani aia dau tonu'
    4 9
  • @@Coco A

    Care grei dau tonul omule?!! Greii aia de care vorbesti au dormit si inca dorm pe ei. Tesla a fost si este incontinuare cel mai mare producator de automobile electrice.
    7 3
  • Ca pierdeau bani era evident, dar personal nu știu sa spun dacă Caritas-ul Tesla a ajuns la fundul sacului sau este o mișcare prin care Musk ( cei din spatele lui pentru ca el este o marioneta trista tipic USA) vrea sa bage banii numai la "el" în buzunar
    4 4
  • Edikkk
    Tesla este viitorul auto. Deja au început să dărâme vânzările Honda Civic în SUA !!

    Prin Model 3.

    Bravo Elon.
    7 7
  • Rudolf D.
    un escroc atat de simplu...
    1 5
  • @edikkk
    troll ignorant....Civic are vanzari DUBLE fata de Model 3 in USA
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru