Un Bugatti Brescia regăsit după 40 de ani va fi vândut la licitaţie

de Sebastian Toma
Marti, 19.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O casă de licitaţii a pus la vânzare unul dintre cele 12 Bugatti Brescia existente în lume. Modelul a fost abandonat în urmă cu patru decenii într-un hambar din Franţa şi este în starea originală.

Esential 12 Bugatti Brescia există în întreaga lume, ceea ce face exemplarul din imagini extrem de valoros prin faptul că este complet original şi nerestaurat.
Un Bugatti Brescia din 1925, care face parte dintr-o serie de numai 12 unităţi rămase întregi, a fost descoperit într-un hambar din Franţa după 40 de ani de abandon, a fost pus la vânzare de o casă de licitaţie. Având în vedere faptul că este un model nerestaurat şi aflat în stare originală, vehiculul este aşteptat să valoreze între 150.000 şi 250.000 de euro. Reprezentanţii casei de licitaţii au specificat că vehiculul este complet şi că toate elementele sale sunt originale şi corecte perioadei de fabricaţie iniţiale.

În ciuda faptului că vehiculul a fost "uitat" într-un hambar vreme de 40 de ani, istoricul său a fost uşor de găsit. Printre foştii săi proprietari se numără Bernard Terrillon, unul dintre cei mai cunoscuţi pasionaţi ai mărcii Bugatti.

Terrillon a vândut exemplarul din imaginea alăturată în anul 1953, iar familia noului posesor a mai deţinut alte trei modele Bugatti în aceeaşi perioadă. Anii '70 au dus la renunţarea la celelalte trei Bugatti-uri deţinute de familia care a redescoperit acest Bugatti Brescia, dar exemplarul din 1925 a fost pus la păstrare special.

Urmareste Automarket
Modelul pus la vânzare de casa de licitaţii Artcurial are şasiul numărul 2628 şi are configuraţia standard cu ampatament scurt a vremii.
Caroseria a fost realizată de specialiştii de la Levallois-Perret şi este într-o stare foarte bună pentru situaţia în care a fost găsită. În funcţie de numărul clienţilor serioşi interesaţi de acest exemplar, preţul de vânzare ar putea să crească semnificativ peste estimările iniţiale ale casei de licitaţii.

Via WCF

Comentarii (1)

  • Scorpionul.negru
    Nu imi vine sa cred cate masini clasice se desopera prin hambare uitate de vreme. Si destul de multe modele Bigatti. E pacat ca au fost lasate in conditii nu tocmai bune. O sa coste si o sa dureze ceva restaurarea lor.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru