Vânzările de mașini au scăzut în China pentru prima oară după 1990: cea mai mare piață auto din lume, în cădere cu aproape 6% în 2018

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 10.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii au cumpărat anul trecut peste 22 de milioane de mașini noi, în scădere cu aproape 6% comparativ cu 2017. Este primul an după 1990 în care vânzări de mașini noi din China sunt în scădere.

Asociația Constructorilor Auto din China (CPCA) a publicat joi datele de vânzări pentru anul 2018, iar acestea confirmă perioada dificilă pe care o traversează cea mai mare piață auto din lume.

Chinezii au achiziționat 22.35 de milioane de mașini noi, în scădere cu 5.8% comparativ cu anul 2017, ca urmare a unor rezultate dezastruoase în ultimele luni ale anului. Astfel, piața chineză a scăzut cu 12% în octombrie, cu 14% în noiembrie și cu 19% în decembrie.

Scăderea pieței auto din China reprezintă o veste proastă inclusiv pentru constructorii din Europa, ca urmare a ponderii ridicate a mașinilor pe care le comercializează în Asia. De exemplu, circa 40% dintre vânzările Grupului Volkswagen au avut ca destinație finală China.

Autoritățile locale explică declinul puternic din ultimele luni pe baza scăderii creșterii economice din China, care afectează nu doar industria auto, ci și industria de produse electronice, dar și în urma taxelor vamale impuse de China pentru importurile din Statele Unite.

În plus, bursa din China traversează o perioadă de scădere, la fel cum se întâmplă și în cazul multor alte burse internaționale.

În cazul în care scăderile vor continua în același ritm și în acest an, constructorii auto din Europa ar putea fi nevoiți să reducă producția inclusiv la uzine de pe Bătrânul Continent, însă autoritățile din China estimează că piața va reveni pe creștere.

Via Just-Auto

Comentarii (4)

  • Costel
    nu bai mare
    ii vandute destule pentru un singur an
    7 8
  • @Costel
    Costele, tu asa scrii de fel sau o faci in gluma pe AM?
    Daca asa scrii de fel, lasa-ne, nu ne mai agresa cu stilul acesta analfabet.
    Multumim!
    10 3
  • Edikkk
    Era de aşteptat ca acest boom să aibă un final
    5 1
  • Anonim
    Este plin de masini in china a ajuns piata la saturatie !
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru