Video: Cum va arată circuitul de Formula 1 din Vietnam: Hanoi va găzdui primul Mare Premiu în sezonul 2020

de Daniel Popescu
Vineri, 19.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuitul construit la Hanoi care va găzdui Marele Premiu de Formula 1 al Vietnamului începând din 2020 va avea o linie dreaptă de 1.5 kilometri și o viteză de top de 335 km/h, iar constructorul a publicat primul clip care simulează un tur de pistă.

Compania Tilke a început recent lucrările de construcție la un circuit în Hanoi, care va găzdui Marele Premiu de Formula 1 al Vietnamului începând din sezonul 2020.

Pe baza unui nou software, constructorul a realizat o simulare pentru un tur de circuit onboard și a oferit o serie de informații tehnice despre acesta.

Astfel, circuitul semi-stradal are o linie dreaptă de 1.5 kilometri și 22 de viraje, iar viteza maximă este estimată la circa 335 km/h. Lungimea totală a circuitului este de 5.565 km, astfel că un tur de circuit va fi parcurs în aproximativ un minut și 36.2 secunde.

"Primul sector îmi amintește de secțiunea Motorsport Arena de la Nurburgring. Circuit are secțiuni foarte variate cu viraje de mare viteză, cu design inspirat din virajul Esses de la Suzuka, iar liniile drepte lungi vor oferi oportunități de depășire", a declarat Carsten Tilke, fiul lui Hermann Tilke, arhitectul celor mai multe circuite din era modernă a Formulei 1, pentru publicația Motorsport-Magazin.

Hanoi va deveni al patrulea circuit stradal din calendarul Formulei 1 după Monaco, Singapore și Azerbaidjan și a patra cursă care va avea loc în Asia după Singapore, China și Japonia.

Via Motorsport-Magazin

Comentarii (8)

  • Costel
    nu in putine randuri hermann tilke trebuia considerat un POW si tratat in consecinta si de FIA ,nu numai de fanii f1 , in razboiul pierdut de cele mai multe ori voluntar in fata agreabilului privind inlantuirea virajelor si palierelor de viteza pe destule dintre creatiile sale din ultimii douazeci de ani tocmai din cauza abordarii ultradefensive a traseelor iar motorsport arena -nurburgring ii doar unul dintre esecurile de rasunet ale carierei sale

    is placut surprins sa constat dezirabilul acestui traseu urban /semi-urban , mult superior celui din singapore chiar si in conditiile in care itinerariul impune parcurgerea sa in sens invers acelor de ceasornic

    in ceea ce-l priveste pe carsten , descendentul "ilustrului" sau tata , is cu speranta ca aschia sa sara pana la urma departe de trunchi pentru binele lui in general si al consumatoriilor de f1 in special
    7 7
  • Va fi un circuit genial!
    9 6
  • Interesanta configuratie, parca un pic atipica fata de formatul obisnuit, insa pare spectaculos.
    8 4
  • Circuitul e frumos. Sa vina si spectatorii!
    2 2
  • GENIAL
    interesant dar or sa fie probleme mari de clima...ploi puternice
    2 1
  • cristi
    cred ca un tur de circuit va fi mai scurt, totusi........ :)))) poate va avea +5000 m, nu km...
    5 1
  • Costel si comentariile lui de 2 lei
    3 11
  • ovidiu15081982
    Costel e frate cu mirceamclaren 1984 ?? Intreb pentru un prieten
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru