Viitorul Honda NSX a fost epuizat în Marea Britanie, deşi nici nu a fost lansat în versiune de serie

de Bogdan Mirică
Vineri, 28.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a promis că vom vedea renaşterea oficială a modelului NSX la Salonul de la Detroit. Până atunci însă, deşi nu a fost prezentat „în carne şi oase”, modelul a reuşit să fie o maşină foarte dorită în Marea Britanie, unde toate unităţile s-au vândut deja.

Honda îşi ţine în suspans fanii de mai bine de patru ani. Constructorul japonez încă lucrează la renaşterea supercarului NSX, despre care susţine că va oferi performanţele unui Ferrari 458 Italia la preţul de achiziţie al unui Audi R8.

Promisiunile constructorului japonez sunt suficiente, se pare, pentru a-i face pe cei pasionaţi să se transforme rapid în clienţi, deşi nici măcar nu au văzut maşina. Se întâmplă în Marea Britanie, acolo unde toate exemplarele viitorului Honda NSX au fost deja vândute, fără ca viitorii proprietari să vadă măcar versiunea de producţie.

Clienţii au plătit un avans de 5000 de lire, echivalentul a 6300 de euro, pentru a-şi rezerva un loc pe listă. În total, 100 de britanici şi-au asigurat livrarea unui NSX în garaj.

Esential 6300 de euro a costat rezervarea unui viitor exemplar Honda NSX.
Chiar dacă nu a fost prezentată în „carne şi oase”, despre noua generaţie NSX se ştie deja că va folosi un sistem de propulsie botezat Sport Hybrid Super handling All Wheel Drive (SH-AWD), compus dintr-un motorul central, un V6 bi-turbo mai exact, şi trei agregate electrice, dintre care unul înglobat în transmisia automată.

Propulsorul convenţional va acţiona puntea spate, în vreme ce unităţile electrice vor avea grijă de cea frontală.

Dacă lucrurile merg conform planului, noul Honda NSX va fi dezvăluit în luna ianuarie, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Comentarii (8)

  • Numai bun pt clienții respinși de Ferrari.
    18 16
  • @dan

    ai pus punctul pe NS(i)X :)
    15 15
  • 100 de bucati ! Mi se pare cam mult pentru populatia de acolo. Nici nu ma gandesc cat o sa fie asigurarea ,dar astia au o gramada de bani.
    6 2
  • @lache
    ..in GB honda e o marca foarte apreciata...da,la noi in RO inca nu se poate depasi mitul ambalajului..
    14 7
  • Honda NSX ramane o referinta in clasa masinilor sport. A fost un model extrem de reusit, insa nu destul de mediatizat pe meleagurile noastre. Chiar si acum pretul unui model bine intretinut este foarte mare.
    Astept si eu foarte mult sa vad viitorul NSX si ma astept sa fie din nou un succes.
    7 1
  • @ @lache
    In Marea Britanie Honda ERA o marca apreciata . In prezent la fel ca in toata Europa vanzarile Honda sunt simbolice . Situatia uzinei Honda din Marea Britanie ( singura din Europa ) este foarte delicata, din 2008 Honda concediind o mare parte din angajati, in prezent uzina lucrand la maxim 40 % din capacitate .
    2 0
  • wld-ro
    de ce seamana atat de tare cu audi r8 ?
    0 1
  • Seamana cu r8 pentru ca nu e nemteasca si toti copiaza de la nemti.Dar degeaba,tot nu e audi,audi e audi frate,n-ai ce zice.5 chinezarii dinastea nu fac cat un audi,am un prieten care a avut dinasta si s-a stricat dupa 2 saptamani,sau ars bujiile,carburatoru tot
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru