Viitorul Nissan Qashqai 2 va primi motorul 1.2 turbo de pe Captur şi Duster

de Mircea Meșter
Joi, 03.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generaţie Qashqai, pe care marca japoneză o va prezenta la Geneva în martie 2014, va aduce modificări stilistice importante, dar şi o serie de motoare noi.

După ce a intrat puternic pe nişa crossoverelor cu Qashqai şi a continuat cu minionul Juke, Nissan a împins în sus aşteptările clienţilor şi ale potenţialilor săi clienţi. În aceste condiţii, viitoarea generaţie a reperului Qashqai devine un punct de cotitură pentru Nissan, care va trebui să nu coboare garda şi să evolueze în segmentul SUV/crossover de segment compact.

Conform primelor informaţii legate de a doua generaţie Qashqai, model pe care îl vom vedea în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva, aceasta va primi în premieră în gamă un motor turbo pe benzină. Este vorba de unitatea DiG-T de 1.2 litri, motor care a început să fie din ce în ce mai întâlnit în gama Renault şi a ajuns chiar şi pe Duster facelift în versiunea sa de 125 CP. Varianta existentă pe Duster va rămâne de altfel cea mai puternică din linia Renault-Nissan, Qashqai urmând să beneficieze de o versiune de 115 CP a acestui motor. Noul 1.2 DiG-T va fi, de altfel, singurul motor pe benzină din dotarea lui Qashqai 2 în momentul lansării, Nissan urmând să pluseze cu două motoare diesel: 1.5 dCi de 110 CP şi 1.6 dCi de 130 CP.

Noua generaţie Qashqai va primi o serie de îmbunătăţiri estetice inspirate de conceptul Hi-Cross, pe care Nissan l-a prezentat în premieră mondială în 2012, la Salonul Auto de la Geneva.

via Autocar

Comentarii (3)

  • Din ce am putut sa-mi dau seama in imaginile de camuflaj, arata f bine.
    E promitatoare, mult mai agresiva in design.
    19 4
  • Ce zic americanii:

    http://blogs.cars.com/kickingtires/2013/10/2014-toyota-corolla-scores-poorly-on-new-crash-test.html
    3 10
  • Cei trei muscheari: Dacia Duster, Renault Captur, Nissan Qashqai,... si daca stau sa ma gandesc... Lada Niva!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru