Visul frumos s-a terminat: Daimler renunță la marca Smart în SUA și Canada

de Mircea Meşter
Marti, 30.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marca Smart, altădată privită ca o curiozitate și o soluție pentru orașele aglomerate din SUA, este eliminată de pe piața nord-americană după rezultate modeste în ultimele luni.

Daimler a anunțat oficial la finalul lunii martie că brandul Smart își va schimba orientarea, devenind marcă de modele 100% electrice începând cu anul 2022, când modelele vor fi construite exclusiv în China după ce 50% dintre acțiunile Smart vor fi preluate de Geely. În așteptarea schimbării de paradigmă, Daimler anunță astăzi că marca va fi eliminată din Statele Unite și Canada la finalul acestui an, după ce vânzările din ultimele luni au fost mai mult decât modeste.

După ce Daimler eliminase deja versiunile pe benzină ale modelelor Smart din SUA încă din 2017, variantele electrice nu au reușit să se impună pe o piață americană dominată de modelele electrice cu autonomie considerabil mai mare. De exemplu, Smart Fortwo electric - singurul model vândut de brand peste Ocean - a reușit să convingă doar 90 de clienți americani în luna martie 2019, o cifră infimă pe o piață aflată în rest în creștere.

Daimler își justifică decizia enumerând o serie de factori, printre care "declinul segmentului micro-car în SUA și Canada, dar și costurile mari de omologare ale unor modele de volum restrâns". 

via Reuters

Comentarii (4)

  • De cand a venit Trump la putere, pretul benzinei s-a normalizat cat de cat. Asta a impins si mai mult migratia clientilor spre SUVs si camionete si a grabit eliminarea masinilor mici si medii din gamele producatorilor de pe piata Nord Americana.

    Asta e inca un motiv care a dus la prabusirea Smart-ului. E o masina perfecta pentru orasele aglomerate ale Europei. Pentru asia e prea scumpa.
    9 5
  • Nu știu ce a fost în capul celor de la Mercedes când au vrut să ducă Smart in SUA și Canada! Acolo se vând camioane nu mașini mini. Fiind țara cu cei mai mulți obezi nu știu care departament a considerat că este oportun așa ceva!
    10 1
  • Edikkk
    Un alt motiv secundar este că Mercedes doreşte să scoată maşinile sale electrice EQ şi nu va mai avea nevoie de Smart în portofoliu ca să scadă noxele la nivel de flotă.

    Arată că Mercedes nu i-a interesat maşina electrică Smart decât tangential şi de aceea cu prima ocazie au măritat o la chinezi.
    3 4
  • hazard
    cosmar, nu vis frumos...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru