Volkswagen oferă 1.000 de dolari americanilor afectaţi de scandalul emisiilor. "Pregătim măsuri pentru fiecare piaţă"

de Daniel Popescu
Luni, 09.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va acorda un "pachet de bunăvoinţă" cu vouchere în valoare de 1.000 de dolari pentru americanii care deţin maşini cu motoare diesel de 2 litri. Măsura va fi adoptată în diverse forme şi în Europa.

Esential 1000 de dolari este valoarea voucherelor pe care le va acorda Volkswagen
CRIZA VW: Tot ce trebuie să știi despre cazul Dieselgate

Volkswagen încearcă să spele ruşinea scandalului emisiilor şi să recâştige încrederea clienţilor printr-un aşa-numit "pachet de bunăvoinţă".

Adresat în prima fază doar americanilor care deţin o maşină din Grupul Volkswagen cu motor diresel TDI de 2 litri, pachetul include un voucher de 500 de dolari care pot fi cheltuiţi oriunde, un voucher de 500 de dolari care pot fi cheltuiţi doar la anumiţi dealeri Volkswagen şi asistenţă rutieră gratuită timp de 3 ani.

Pentru a intra în posesia voucherelor, americanii trebuie să acceseze site-ul VWDieselInfo şi să se înregistreze cu VIN-ul maşinii înainte de a primi pachetul de bunăvoinţă prin poştă în termen de 4 săptămâni.

Grupul pregăteşte măsuri diferite pentru fiecare piaţă.

Purtator de cuvant
Volkswagen
Constructorul german a confirmat pentru AFP că pregăteşte programe asemănătoare şi pentru clienţii din Europa şi, implicit, România.
"Grupul pregăteşte măsuri diferite pentru fiecare piaţă", a explicat un purtător de cuvânt al companiei.

De altfel, reacţiile nu au întârziat să apară: Federaţia Asociaţiilor pentru Protecţia Consumatorilor din Germania (VZBZ) solicită deja acordarea unor astfel de vouchere şi pentru clienţii germani afectaţi de scandalul emisiilor. "Grupul auto trebuie să-şi asume responsabilităţile. Acordarea de vouchere în Germania ar fi minimul pentru a-i despăgubi pe consumatorii afectaţi", a explicat Klaus Muller, preşedintele VZBZ.

Via TheTruthAboutCars, Economica

Comentarii (3)

  • Deci in acest moment mi-as cumpara un VW Passat 2.0tdi euro 5, m-as alege cu asistenta gratuita si 1000euro :)
    6 8
  • Serios ? Chiar si cele Secon Hand ? Pai in cazul asta, un FakeWagen de la reciclari cu 200 euro e bn primit......Buna afacere....Dai 200 ( ca mai mult nu valoreaza ) si primesti 1.000.
    6 13
  • Calitate nemțească ori tot țiganul e ,,jerman,,.
    7 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru