Volvo forțează viitorul: mașini cu care poți să vorbești și în care vezi filme în loc să conduci

de Bogdan Mirică
Marti, 05.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la Volvo se asigură vă viitorul nu îi va prinde nepregătiți. Au dezvoltat un sistem prin care proprietarul poate vorbi cu mașina și pregătesc o conexiune la internet care îți va permite să vezi filme în automobilele autonome.

Nu mai este un secret pentru nimeni că mașinile autonome vor deveni realitate în următorii 10 ani. Odată cu înmulțirea lor, cei de la volan vor avea mai mult timp liber. Timp liber în care se pot relaxa sau ...se pot plictisi.

Pentru a evita cea de-a doua variantă, Volvo se pregătește încă de acum. Statisticile spun că cererea pentru internet de mare viteză în mașină va crește odată cu renunțarea la șofat. Motiv pentru care Volvo s-a aliat cu Ericsson pentru a oferi o lățime de bandă suficient de mare pentru conexiunile cerute de cei din mașină.

Vei putea să vezi filme în mașinile autonome

Volvo și Ericsson vor colabora pentru a oferi o experiență online de înaltă calitate, fără întreruperi. Ericsson va împărtăși din experiența sa în elaborarea de rețele și stocare în cloud. Astfel, Volvo va putea să le ofere celor din mașină conținut media adaptat cerințelor și chiar duratei estimate pentru călătorie. Calitatea imaginii și cursivitatea transmisiei trebuie să fie garantate tot de Ericsson.

Studiile noastre ne arată că 70% din cantitatea de date mobile folosită în următorii ani va proveni din necesitatea de a urmări materiale video.

Claes Herlitz
directorul departamentului dedicat automobilelor din cadrul Ericsson
Sistemul elaborat de cele două companii va fi capabil să învețe rutele frecvente, precum și timpul petrecut în mașină pentru a pregăti un sistem de navigație ușor de folosit și o experiență media adaptată navetei zilnice.

”Studiile noastre ne arată că 70% din cantitatea de date mobile folosită în următorii ani va proveni din necesitatea de a urmări materiale video.

Pentru asta e nevoie de o conexiune inovativă, de spațiu în cloud și de o soluție analitică suficient de inteligentă pentru a servi mai multe mașini simultan și pentru a păstra un nivel superior la nivelul conexiunii de internet”, a declarat Claes Herlitz, directorul departamentului dedicat automobilelor din cadrul Ericsson.

Parteneriatul dintre cele două companii va fi anunțat oficial în cursul acestei luni, în cadrul târgului de noi tehnologii CES Las Vegas. Tot aici, Volvo va prezenta și rezultatele colaborării cu Microsoft. Suedezii și americanii și-au dat mâna pentru a lansa primul sistem care îți permite să comunici cu mașina din exteriorul ei.

Brățara care te ajută să vorbești cu mașina ta

Urmareste Automarket
Proprietarii Volvo vor putea să vorbească cu mașinile lor prin intermediul gadget-ului Microsoft Band 2, un dispozitiv de tip brățară, care monitorizează cu 11 senzori funcții importante ale corpului și oferă o statistică detaliată a orelor petrecute la sală sau a calității somnului.

Grație colaborării cu Volvo, brățara Microsoft poate fi folosită acum și pentru a comunica cu mașina prin intermediul aplicației Volvo on Call.

Proprietarii vor putea să seteze navigația, să pornească căldura, să blocheze ușile, să aprindă farurile și chiar să acționeze claxonul.

Noua tehnologie dezvoltată împreună cu Microsoft va fi disponibilă începând cu această primăvară în țările europene în care funcționează aplicația Volvo On-Call. Asta înseamnă: Statele Unite, Canada, China, Suedia, Mare Britanie, Germania, Franța, Italia, Olanda, Belgia, Luxemburg, Elveția, Austria, Spania, Portugalia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Rusia, Polonia și Brazilia.

via Volvo

Comentarii (8)

  • inexorabil
    Antihriștii de la Volvo tind să devină (cel puțin pentru mine) cei mai antipatici din lumea auto…Auzi infamie: să vorbești cu un obiect, adicătelea cu un lucru neȋnsuflețit ?! Ce-o fi asta, un fel de tehno-panteism postmodernist? Doamne, apără și păzește, ăștia ȋl slugăresc direct pe tartor…
    Am crezut că scenariile din Star Trek se vor ȋnțepeni ȋn zona utopiei pure, dar m-am ȋnșelat. Nu puteți, bă, să vă gândiți la mașini normale, care responsabilizează șoferii și atâta tot? Ce naiba aveți de nu vă potoliți? Dacă aș fi fost iubitor de Volvo, mi-ar fi crăpat obrazul de rușine. Dar unde să te “muți”, căci toți vor proceda identic, mai devreme sau mai târziu…Cică “cere piața”. Sau mai degrabă este dresată ce să ceară?!
    Oricum, de acum ȋncolo, ȋn loc de “Volvo”, voi folosi termenul “Vulvo” (vocativul lui “vulvă”).
    6 10
  • Pai eu ce v-am spus acum 1 an ca o sa ne urcam in masinile autonome si o sa dormim pana la destinatie sau o sa ne uitam la filme ?
    9 1
  • @inexorabil sa inteleg ca tu nu ai smarphone, si daca ai nu folosesti asistentul personal inteligent gen siri/cortana pt ca reprezinta ceva ce nu are"suflet".Desi sunt ateu, am sa zic asa: doamne apara si pazeste conducerea Romaniei de oameni ca tine
    5 2
  • * smartphone
    0 0
  • inexorabil
    @roco, ai grijă ce nu-ți dorești…
    3 3
  • inexorabil debiteaza tampenii ca de obicei
    4 3
  • @inexorabil
    sa vei ce misto o sa fie cand o sa fie instalat A.I. pe Buick si Cadillac
    3 1
  • inexorabil
    @ (@roco), atâta poți, prietene? Ești ȋnfiorător de previzibil și tern. Nu te ridici nici până la nivelul tălpii lui Mafia.

    @ (@inexorabil), Buick și Cadillac nu mai există, ȋn ciuda existenței legale a emblemelor respective. Trebuie să admitem, odată pentru totdeauna, că GM Corporation a devenit istorie, iar societatea care i-a preluat sigla și patrimoniul produce “Buick” și “Cadillac” – cu ghilimelele de rigoare – prima fiind foarte fiabilă (de fapt, cea mai fiabilă marcă americană din prezent), dar atât (deci acest adevăr nu mă ȋncălzește cu nimic). Prin urmare, dacă ți-ai propus să-mi insufli deprimare, n-ai reușit. Pe adevăratele Buick și Cadillac le găsești ȋn inimile pasionaților fideli, iar pe viu…la unii dintre ei. Punct.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru