Volvo lansează în Europa două sisteme care trimit avertizări în timp real despre accidente și condițiile de drum: mașinile vor comunica între ele

de Daniel Popescu
Luni, 15.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo lansează săptămâna viitoare în Europa două sisteme prin care mașinile vor comunica între ele pentru a avertiza șoferii în timp real despre accidente și condițiile de drum.

Volvo a anunțat că sistemele Hazard Light Alert și Slippery Road Alert, lansate inițial în 2016 doar pe piețele din Suedia și Norvegia pentru modelele din seria 90, vor deveni disponibile pe întreg teritoriul Europei.

Cele două sisteme permit mașinilor Volvo să transmită în timp real date prin internet și să comunice astfel între ele.

Sistemul Hazard Light Alert permite șoferilor să primească în timp real informații despre accidente sau alte evenimente legate de trafic, pe baza datelor primite de la alte mașini aflate în imediata apropiere a zonei respective.

Între timp, sistemul Slippery Road Alert permite șoferilor să fie informați în timp real despre condițiile de drum, de exemplu despre suprafețele alunecoase, pe baza datelor colectate de la mașinile care au trecut deja prin zona respectivă.

Ambele sisteme vor fi disponibile standard pe toate modelele Volvo produse începând din toamna acestui an. În plus, sistemele vor putea fi montate și pe toate modelele Volvo bazate pe arhictecturile Scalable Product Architecture (SPA) și Compact Modular Architecture (CMA) produse după toamna anului 2015.

"Furnizarea de date de siguranță în timp real între mașini poate preveni accidentele.

Proprietarii Volvo pot contribui direct la drumuri mai sigure pentru alți șoferi și beneficiază la rândul lor de avertismente despre posibile condiții periculoase", afirmă Malin Ekholm, șeful centrului de siguranță Volvo.

În plus, Volvo lansează un apel la ceilalți constructori auto să se alăture unui proiect prin care mașinile să comunice între ele indiferent de marcă.

Lansarea noilor sisteme vine la scurt timp după ce Volvo a anunțat că începând din 2020 va limita viteza maximă a mașinilor la 180 km/h și va instala camere video și senzori de interior pentru a preveni conducerea mașinilor de către persoane aflate în stare de ebrietate.

Via Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru